Varför läser vi bloggar för?

2009-04-22 @ 12:22 — Lämna en kommentar

Igår började jag fundera över varför folk läser bloggar för, eller rättare sagt varför folk gång på gång går till en speciell blogg för att läsa vad som har hänt sedan sist. I många utav fallen är det så att bloggaren på något vis är känd och möjligtvis beundrad av den som läser, i andra fall kan det vara för att hålla sig uppdaterad om vad som är nytt på marknaden. Jag är inte direkt någon person som följer andras bloggar men det finns en blogg som jag flera gånger har gått in på för att läsa vad som skrivs, men det är inte för att jag beundrar personen som skriver utan mer för att jag inte direkt tycker om personens åsikter.

Efter att ha funderat en stund och gjort lite efterforskning har jag kommit fram till att de inläggen med flest kommentarer överlag har ett budskap som ej passar sig i det svenska samhället, oftast handlar det om att homosexuella inte ska få gifta sig eller att de rent utav inte borde finnas alls. Påväg till affären igår funderade jag nästan på att testa ett sådant inlägg där jag skulle försöka få folk att injicera heroin i sina bäbisar bara för att de inte ska börja med droger senare i livet och sedan komma med påhittad ”forskning” som visar att bäbisar faktiskt mår bra av lite heroin i sig. Ett sådant inlägg skulle nog få en hel del återkommande besökare som kommer tillbaka bara för att läsa vad jag skulle komma med för idiotiska inlägg härnäst.

Nej jag tycker inte att det skulle vara en bra idé att injicera heroin i bäbisar, tro absolut inte det men till saken hör att många faktiskt skriver helt idiotiska saker bara för att få fler besökare. Se till er själva en stund, vilka bloggar följer ni och varför?

Enligt en undersökning visar det sig att bara en utav tjugo läser en blogg dagligen i Sverige. 65% utav Sveriges befolkning använder internet mer än en gång i veckan vilket innebär runt sex miljoner människor och 17% utav dessa läser bloggar dagligen, 4% skriver blogginlägg dagligen vilket innebär runt 240.000 människor i vårat avlånga land.

Hur många utav dem läser och kommenterar varje dag ”dagens outfit” eller liknande inlägg? Man har kommit  fram till att killar helst läser om teknik medan tjejer helst läser om just mode vilket inte förvånar mig alls men är det verkligen så intressant att blogga om vad man har på sig varje dag?

Ni som läser bloggar dagligen och kanske följer vissa bloggar får gärna berätta varför de gör det och vad ni helst läser, bloggar ni själva får ni gärna berätta om vad ni bloggar om för något och på ett ungefär hur många som läser er blogg varje dag.

Läs vidare:
DN (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.