Var ute och beskådade meteorer

2009-08-13 @ 01:03 — 1 kommentar

Läste på Aftonbladet att det skulle vara en meteorsvärm nu ikväll och bestämde mig rätt snabbt för att gå ut och beskåda det hela. Jag och Magnus vandrade en bit och jag fick gång på gång syn på några små streck på himlen, men det var något som han inte trodde på. Efter en kort stund såg även han något och vi bestämde oss för att gå till ett ställe med mindre gatubelysning.

En längre stund stod vi mitt på en väg och kollade rakt upp, på marken var det fullt av grodor vilket gjorde att vi fick se upp med vart vi stod. När vi väl hade beskådat skyn tillräckligt hade vi sett bland annat runt 15 meteorer, två satelliter och två flygplan, rätt lyckad kväll med andra ord.

Något jag kan klaga över är att jag förväntade mig en dusch av meteorer, såg endast en och en men trots allt var det fler än vanligt. Nästa år vid den här tiden blir det nog att åka till ett fält ute på landet.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

En kommentar till Var ute och beskådade meteorer

  1. såg en 6, 8 stycken några större än andra. har bara sett en tidigare, min brorsa såg dem också han tyckte det var häftigt.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.