Vad har hänt med den svenska humorn?

2009-04-16 @ 22:01 — 1 kommentar

Jag har alltid förespråkat om den svenska humorn som något bra, jag har med andra ord varit riktigt stolt över vår humor som mer än ofta har hållt världsklass. På senare tiden har jag börjat tvivla fullständigt på den svenska humorn när program som ”Grillad”, ”Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show” och ”Ballar av stål” har nått rutan. Men att de programmen inte är något vidare beror nog helt på att det från början är ett format som har fungerat bra i USA bland annat.

Visst vi har fått se exempel på amerikanska produktioner som har fungerat bra här i Sverige, bland annat ”Rena Rama Rolf” som bygger på ”The Honeymooners”.  Jag vet också att ”Ballar av stål” är från början ett engelskt program och att det inte alls fungerade i USA som många andra engelska produktioner har gjort tidigare.

Jag tappade helt förtroendet för aftonbladets nöjespanel (som jag antar kom fram till följande) när de utsåg Sveriges roligaste komiker. På listan får vi se folk som Mia Skäringer, Babben Larsson, Nour el-Refai, Carina Berg och Sissela Kyle. Droppen hade varit om Helge Skoog hade fått vara med på den listan.

Här kommer listan från aftonbladet med några egna kommentarer om varje person:

1. Mia Skäringer
Någon jobbigare röst får man leta efter, Fran Fine ligger verkligen i lä här. Har endast sett några utav de såkallade bästa klippen ur hennes serie ”Mia & Klara” och jag måste erkänna att jag inte förstår vad som är så roligt att Mia förtjänar att vinna tävlingen.

2. Henrik Schyffert
Jag gillar Schyffert men jag tycker att han har gjort sitt. Efter att Björn Gustavsson slog igenom har Henrik hängt med honom på allt, varför?

3. Henrik Dorsin
Aftonbladets motivering till Dorsins tredjeplats är rent patetisk, han har gjort mycket bättre saker än ”Tingeling” vilket jag förövrigt tyckte var en bra idé från början men nu har det blivit för mycket. Han förtjänar inte tredjeplatsen för ”Tingeling”, han förtjänar tredjeplatsen för alla hans andra verk.

4. Sissela Kyle
Kan någon säga mig vilket årtionde Sissela var rolig sist? Hon och Helge Skoog tycker jag nästan går ihop med varandra betraktande humorn som var roligt för sisådär tjugo år sedan, nu är det bara pinsamt.

5. Petra Mede
Var inget fan direkt av Petra Mede innan melodifestivalen, antagligen för att jag inte såg tillräckligt utav henne men vad jag minns var hon inte rolig i Parlamentet. Hon fick sig ett lyft i melodifestivalen helt klart, hon kunde lätt ha tagit Sisselas plats på den här listan.

6. David Hellenius
Jag tyckte faktiskt att han var rolig i början då han var på ZTV i programmet Pyjamas men sen gick det utför och jag till skillnad från alla andra uppskattar inte ”humorn” i ”Fredag hela veckan” för det känns som att de har fått slut på idéer och mjölkar på det som har fungerat förut som t.ex. kungafamiljen.

7. Nour el-Refai
Vad gör hon ens på listan? Har hon gjort något bra överhuvudtaget? Såg henne igår på ”Fråga Olle” och som vanligt fick jag känslan av att hon spelade en roll som hon verkar ha svårt för att komma ur.

8. Robert Gustafsson
Har han gjort något förutom Tony Rickardsson de senaste åren? Jag måste ändå säga att ”Nile City” är en utav de bästa serierna jag har sett men den slutade för flera år sedan.

9. Babben Larsson
Jag vet ärligt talat inte vart jag ska börja. ”Babben & Co” är nog bland det dåligaste jag har sett någonsin. ”Heta stolen” är inte ens roligt. Jag hade haft problem som tusan att hålla mig för garv, men det är bara för jag tycker att det de gör är rent utsagt patetiskt, finns ingen som helst humor.

10. Carina Berg
Jag gillar Carina Berg men hon är ingen komiker och jag förstår fortfarande inte varför hon är med på listan för.

De här klassas alltså som Sveriges elit just nu och min fråga är bara: Varför?

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Trackbacks & Pingbacks:

  1. Ekke.se » Ärtsoppa och pannkakor - 2011-10-20 @ 22:26

    […] halvligger min älskling i soffan och kollar på en show med Mia Skäringer samtidigt som jag sitter och skriver det här blogginlägget som får bli dagens sista. Nu bär det […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.