TV4 <3 Aftonbladet

2009-03-31 @ 09:27 — 4 kommentarer

Lördagen den 28 mars var det dags för Postkodmiljonären och Stefan Käll var beredd på svara på den ställda frågan ”Vid vilken ort ägde ett berömt slag rum den 14 juli 1800?”. Svarsalternativen var ”A: Marengo B: Narva C: Lützen D: Stalingrad”.

Nu använder vi oss av uteslutningsmetoden, Lützen kan det ju absolut inte vara då det var runt 1600-talet (vet att det var ett annat slag på 1800-talet men det är knappast lika känt som det slaget som inträffade på 1600-talet). Narva var 1700-tal och Stalingrad utspelade sig under andra världskriget vilket innebär 1900-tal.

Genom den här uteslutningsmetoden har vi då alltså kommit fram till att det måste gälla Marengo då det är det enda slaget som kan ha skett på 1800-talet. Men vad gör Stefan då, jo han frågar publiken som måste varit den mest pantade publiken någonsin. Publiken väljer Lützen, och hade jag suttit i heta stolen hade jag börjat skratta för att sedan välja något annat men det gör inte Stefan. Stefan litar på publiken och väljer Lützen som sitt svar.

Stefan Käll svarade såklart fel och åkte ut, men vänta det är inte över än. Aftonbladet uppmärksammade ett fel i frågan (källa), det stod juli då det egentligen rörde sig om juni. Stefan kommer med en kommentar:

När jag hörde 14 juli tänkte jag på Frankrikes nationaldag, datumet lurade mig och jag blev helt ställd. Jag visste inte att Marengo var rätt, men då hade jag ju Frankrike i tankarna. Jag vill absolut få en ny chans, säger han.

Fråga: Om man osökt kommer in på Frankrike, varför väljer man då Lützen?

Aftonbladets besökare fick rösta om han skulle få en ny chans eller inte, jag röstade såklart nej. Resultatet blev att hela 89,6 % ville att han skulle ha en ny chans (källa). Nu idag när jag vaknade såg jag till min förvåning att TV4 har backat och kommer nu alltså låta Stefan få en ny chans, helt otroligt (källa).

Till alla er i framtiden som kommer ställa upp i Postkodmiljonären, klaga och skyll ifrån er om ni åker ut för det kan faktiskt fungera.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

4 kommentarer till TV4 <3 Aftonbladet

  1. Ja, visst är det tragiskt. En TV-kanal utan ryggrad och en tävlande utan ryggrad – och kunskaper. Att han sen slår upp ett annat slag i Lützen när han kommer hem hjälper ju inte, det var inte rätt slag och inte juni eller juli heller. Patetiskt!

    Jag har varit i Lützen, en liten by i forna Östtyskland. Där finns monument efter Gustav II Adolf som stupade här 1632. Inga andra minnesmonument från slaget i maj 1813. Att Stefan hittade det i Wikipedia och började gråta i tidningarna räckte. Hoppas han åker ut på 5 000 och får skämmas ännu mer än nu.

  2. Historiske Henrik 2009-04-07 @ 02:37

    Haha! Ja, för fan! Din uteslutning är förstås klockren. Samtidigt undrar jag om det hör till allmänbildningen? Historienörd som jag är kunde jag årtal för alla slag (Lützen 1632, Narva 1700 och Stalingrad 1942-43) utom just Marengo. Faktiskt aldrig hört talats om det slaget. Men jag hade alltså gått därifrån rikare än Stefan Käll. Otroligt fånigt av TV4 att ge honom en ny chans.

  3. Nej Marengo var inte jag heller bekant med, men kör man med uteslutningsmetoden så behöver man inte kunna allt.

  4. Nu får han i alla fall mer än sina ”15 minutes of fame”. Det här kommer förmodligen att vara en familjeplåga i flera år framöver och barnbarnen kommer att klaga i skolan om hur deras farfar eller morfar förlorade 65000kr i Tv4.
    Dessutom kommer denna Stefan Käll förmodligen inte ge upp i första taget. Så går det när Tv4 retar upp redan bittra medelsvenssons.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.