Travian

2009-10-11 @ 11:42 — 1 kommentar

Spel:
Travian
Utvecklare:
Travian Games GmbH
Genre:
Strategi
Kräver:
Webbläsare
Pris:
Gratis

Travian är ett utav de populäraste MMOG spelen just nu och det går knappt att träffa någon som inte har testat det här spelet. Travian går ut på att du först ska välja stam och då har du att välja mellan germaner, romare eller galler. När du har valt stam ska bygga upp din egen by, uppgradera produktionen utav lera, vete, järn och trä. När du är nöjd med din produktion kan det vara en smart idé att börja bygga upp din by och rusta dig för krig.

Som många andra MMOG spel går Travian ut på att bli störst, bäst och vackrast helt enkelt och kunna försvara sig mot andra spelare på bästa sätt. Travian är ett tidskrävande spel och det är  väldigt lätt att fastna i spelet och prioritera det framför annat, men efter ett tag bör man förstå att det är inte vettigt att sitta och vänta i över en timme på att något ska uppgraderas klart, utan att man istället kan göra något annat under tiden.

Hade Travian inte låtit spelaren attackera andra spelare hade det här spelet nog aldrig lockat så många spelare som de faktiskt just nu har. I skrivande stund har de över 23000 aktiva spelare och över 27000 spelare totalt och 23000 aktiva spelare kan inte ha fel, eller?

Grafik:
Grafiken går varken att risa eller prisa då grafiken tecknat. Den vita spelbakgrunden gör att det ser lite tomt ut.
★★★★★☆☆☆☆☆ (5/10)

Spelbarhet:
Travian är ett klickspel vilket gör det väldigt lätt att spela.
★★★★★★★★☆☆ (8/10)

Spelglädje:
Det är kul att klättra på listor, se sin egen by växa och se hur produktionen ökar men efter ett tag blir det för enformigt och man släpper spelet allt eftersom.
★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)

Hållbarhet:
Likt många andra liknande spel blir Travian tyvärr för enformigt efter ett tag, speciellt då man börjar få ett flyt i spelet.
★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)

Slutbetyg:
Ett roligt och utmanande spel som tyvärr kan kännas något enformigt ibland. Helt klart värt en testkörning trots allt.
★★★★★★½☆☆☆ (6½/10)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

En kommentar till Travian

  1. Har faktiskt testat spela travian ett par gånger när en server har startat om. Men alltid när man har kommit in i spelet så blir man total över körd av någon guild.

    Så enligt min mening så kan man spela travian riktigt aktivt genom att gå med i en allians eller ha en massa nördiga kompisar!

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.