Tävling: Lös Chiffret #2

2009-09-03 @ 13:03 — 1 kommentar

Då var det dags igen för en ny tävling med chiffer-karaktär. För er som har missat startades en tävling den 16 mars i vilken man kunde vinna äran. Den här tävlingen likt den andra är inget för nybörjare och inte heller för de som inte har tålamod, det kommer nämligen ta lite tid att lösa det här chiffret som är riktigt svårt den här gången. Om ni undrar vad tävlingen går ut på kan du kolla i det här inlägget.

För att piffa upp den här tävlingen har jag valt att skapa ett inlägg som är lösenordsskyddat, när du väl tror att du har rätt lösning kan du enkelt testa att logga in på inlägget. Fungerar det inte att logga in har du tyvärr fel lösenord. Det är självklart såhär jag håller reda på vem som vinner, för det är den första som kommenterar som vinner.

Ett tips är att använda sig utav frekvensanalys som du hittar en bra förklaring på här. (För tillfället verkar Susning vara ur funktion, men det finns en annan bra guide på frekvensanalys här)

chiffer2

När du tros dig veta svaret kan du försöka logga in här med lösningen: Tävling: Lös Chiffret #2 – Lösningen. Lyckas du inte logga in har du tyvärr inte rätt lösning. Länka gärna till det här inlägget i era bloggar så fler kan få försöka sig på att knäcka nöten, ju fler desto bättre.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Trackbacks & Pingbacks:

  1. Ekke.se » Chiffret olöst - 2010-10-12 @ 19:41

    […] noterat att en hel del har kollat in min Chiffer som ännu är olöst tyvärr. Jag kan säga att det första chiffret var väldigt simpelt och […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.