Tankar om Michael Jacksons död

2009-07-10 @ 14:11 — 4 kommentarer

Ingen kan ha undgått nyheten om Michael Jacksons död vid det här laget men jag hade tänkt dela med mig av mina tankar om det hela nu när media verkar ha lugnat ner sig en aning.

Den 25 juni satt jag som vanligt vid datorn och skulle just precis gå och lägga mig då jag snabbt kollade in Aftonbladet för att se om något nytt hade hänt. Nyheten som träffade mig kändes overklig och det var svårt att avgöra om det kunde vara sant eller inte, men allt tydde på att Michael Jackson verkligen var död. Jag gick och lade mig i vetskap om att det här kommer bli säkerligen årets händelse och att media kommer rapportera i flera veckor om nya saker relaterat till Michael Jackson.

På morgonen märktes det verkligen att Michael Jackson var på allas läppar då det inte gick att undvika att nyheten gång på gång skulle rapporteras från alla möjliga håll.  Nästan varje timme dök det upp något nytt om vad som hade hänt och rätt snart märkte man att väldigt många av nyheterna inte alls vara några nyheter utan endast där för att locka fler läsare, vilket är normalt för pressen.

Den 7 juli satt jag bänkad framför tv-apparaten för att se begravningsceremonin som antagligen skulle bli den mest spektakulära begravningsceremonin någonsin. Från 17:00 till runt 01:00 satt jag och kollade på TV4+ och TV4 som hade valt att sända Michael Jackson hela kvällen. Ceremonin var fin, men jag tror att många mer likt mig förväntade sig något mer.

Symboliken med strålkastarljuset på en tom mikrofon var riktigt fint enligt mig, och många blev väldigt rörda av Michael Jacksons dotter Paris tal som var kort men otroligt känslosamt. Att själva begravningsceremonin sändes live på TV världen över var i sig en världssensation och jag stannade många gånger upp för att tänka på hur stort det här egentligen är.

För några år sedan funderade jag över hur det skulle gå när Michael Jackson till slut dör, nu har jag fått svar på det och det gick trots allt väldigt lugnt till. Hade det här hänt i början utav 90-talet kunde vi ha förväntat oss kaos. Michael Jackson kommer trots allt aldrig gå ur tiden då hans musik kommer leva kvar i evigheten.

Läs vidare:
Aftonbladet (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16)
SvD (1, 2, 3, 4, 5, 6)
Dn (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

4 kommentarer till Tankar om Michael Jacksons död

  1. Det är helt sjukt att jackson är död..

    ps: skapligt många referenser du hade hittat :)

  2. Jag orkade dock inte ta med alla referenser då allt bara blev en sörja till slut.
    Men ja det är sjukt att han är död, men de flesta har nog kunnat smälta det nu.

  3. Är du kvar ekke?

  4. Jadå jag är kvar, men jag är inte lika aktiv som jag borde. Skall försöka att ändra på det nu då jag har fyllt år och allt :D

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.