Svininfluensan

2009-11-23 @ 20:06 — Lämna en kommentar

Jag har nästan helt valt att inte prata om hysterin kring svininfluensan men nu är det snart dags för oss som ej är i någon riskgrupp att vaccinera oss. I skrivande stund finns det 15 bekräftade dödsfall i Sverige till följd av svininfluensan (H1N1).

Till en början kände jag inte för att vaccinera mig i någon slags ren protest, jag ansåg nämligen att media har blåst upp det här viruset skyhögt och överdrivet statistik. DN.se var rätt snabba med att låta en expert svara på frågor angående viruset medan Aftonbladet och Expressen i stort sätt skrämde skiten ur Sveriges befolkning.

Förra veckan under en arbetsdag lyssnade jag på Skeptics Guide To The Universe podcast där de bland annat tog upp skrämselpropagandan i USA där vissa rörelser är emot vaccinering då de anser att det finns en stor risk att barnen blir drabbade av ADHD vilket det inte finns någon bevisning för, i fronten står Jenny Mccarthy och Jim Carrey vilka jag helt har tappat förtroendet för då de har fått många föräldrar att strunta i att vaccinera sina ungar mot en rad olika sjukdomar.

Podcasten ändrade min uppfattning och jag har nu tänkt att vaccinera mig även fast jag inte tror att det är någon större risk att jag blir smittad. Något jag kom att fundera på var följande: Blev de närstående till de döda också smittade?
Är det någon som har någon information om det?

Läs vidare:
Svd (1)
DN (1, 2, 3, 4)
Wiki (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.