Svensk fisk

2009-03-17 @ 10:06 — 1 kommentar

Idag fick jag kontakt med en gammal vän för första gången på över ett halvår. Den här vännen heter Michael och bor i Kalifornien USA. Sedan sist har jag faktiskt börjat tro att han är död, men så var ej fallet och det är jag glad över då vi har så trevliga diskussioner fram och tillbaka, nästan alltid om svensk kultur och vilka fördomar vi har gentemot amerikanarna. Idag kom han med en ny sak som var känt för just Sverige och svensk kultur borta i USA, ”Swedish Fish”. Jag backade lite och undrade varför i helvete Sverige skulle vara kända för sin fisk i USA, det borde ju vara Norge som är kända där borta för sin fisk. Jag skämtade om att de inte kunde sin geografi, sen sade han ”the candy”.

Som ni kanske ser på bilden är det alltså Malaco-fiskar (Pastellfiskar) som de snackar om. Det här hade jag faktiskt ingen aning om förens nu när han sade det. Självklart visste vad det var för fiskar, men inte att de fanns i USA och att de hette ”Swedish Fish” där.

Vet ni några fler produkter som i USA förknippas med Sverige, och då menar jag inte köttbullar och IKEA utan mer udda som Swedish Fish.

Läs vidare
Wikipedia

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

En kommentar till Svensk fisk

  1. Tack för din kommentar! :)
    Jag håller med dig, man kan nog nå många drömmar i sitt liv genom lite jävlar anamma i kroppen.
    ”Swedish fish” har jag aldrig hört talas om, haha. Roligt att det finns iaf!
    Ha en bra dag du med!

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.