Svar på tal angående Ufon

2009-05-26 @ 12:09 — Lämna en kommentar

Fick en rätt lång och intressant kommentar igår från en kvinna förutsätter jag vid namn Birgitta som skrev följande:

Hej Ekke, jag förstår att du är väldigt rädd för allt vad UFO är, men jag lovar dig, det är inte farligare än något annat. Det enda som kan vara riktigt farligt överhuvudtaget är rädslan själv. Ett exempel; en människa som skjuter en annan människa är ju rädd. Må vara att han/hon även är hatisk, men det är rädsla bakom hat också.

Du undersöker trots allt i olika medier vad UFO egentligen är, men din egen rädsla går alltid in och försöker förklara allt på ett logiskt sätt, så fungerar rädsla. Tänk på att logik inte är allt som finns i denna världen, det fungerar inte att bara använda sig av logik i allt, men många människor gör det ändå, men som sagt, det handlar alltid om deras egen rädsla, i alla fall när dom skryter om sitt logiska tänkande och försöker på olika sätt bortförklara sådant som dom är rädda för.

Kan vi försöka undvika alla våra rädslor så blir vi mera öppna för allt som händer runtom oss och allt som människor berättar om och därmed behöver vi inte förklara varken UFO eller spöken eller någonting alls. Allt blir mer intressant om vi inte hindrar oss själva med att försöka förklara allt som händer med logik.

Ett öppet sinne i alla möjliga situationer är det enda som fungerar i längden och det enda som ger snabb utveckling. Inga som helst inskränkningar, i form av förklaringar sprungen ur rädsla, vore det optimala, men så länge man är rädd så är man… Kram/Birgitta

Det Birgitta syftade på var antagligen mitt inlägg ”Ufon – Påhitt” men då hon skrev kommentaren i ett helt annat inlägg kan jag inte vara allt för säker, dock flyttade jag hennes kommentar till det mest passande inlägget. Det framgår inte om Birgitta själv tror på Ufon men det låter inte helt osannolikt.

Problemet med hela kommentaren är att jag inte är rädd för Ufon då jag inte tror på dem, som jag även kommenterade skulle man kunna jämföra det med att vara rädd för enhörningar eller troll. Ufon och aliens gör sig bra på film men när folk påstår sig ha fotograferat Ufon får man koppla på logiken för att kolla om det är sant eller inte, oftast är det inte sant och andra gånger är bilderna så dåliga att det inte går att avgöra. Det är självklart att man ska ha ett öppet sinne, men då det börjar stinka ska man inte låta det vara utan då plockar man bort det.

Det skulle vara intressant om Birgitta eller någon annan kom tillbaka för att diskutera det här, för jag antar att Birgitta är en väldigt spirituell person då hon praktiskt taget attackerar det logiska tänkandet. Min gissning förstärks då hon även vill att man ej ska undersöka saker utan istället acceptera allt vilket är ett riktigt idiotisk uppmaning då man lätt kan bli fattig på det sättet och förlora både vänner och familj.

Om jag skulle säga till dig Birgitta att jag har ett monster i min garderob som vill att du ger mig alla dina pengar, skulle inte du vilja undersöka då om det verkligen finns ett monster där eller skulle du ge mig alla dina pengar? I en sådan situation tror jag att även du skulle koppla på logiken.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.