Störande i kollektivtrafiken

2011-10-17 @ 18:03 — Lämna en kommentar

Trots min flytt kollar jag självklart fortfarande in nyheterna i Motala och idag såg jag en artikel om att Östgötatrafiken nu gör en undersökning för att öka trivseln bland deras resenärer. Något som de flesta verkar störa sig på är folk som pratar för högt i mobiltelefonen men vad är den egentliga skillnaden mellan det och två personer som pratar högt med varandra på t.ex. bussen?

Att folk pratar högt i sina mobiler och har skorna på sätet är de vanligaste klagomålen, säger Sylvia Rydström.

För några år sedan då jag åkte tåg fick jag höra från en att hon skulle definitivt kräva pengarna tillbaka för en tågresa som varade i högst en timme bara för att en i närheten satt och pratade i mobiltelefon, han var inte högljud eller så utan han pratade helt enkelt bara i en mobiltelefon och det störde sig den här personen på rejält.

Hon påstod att hon absolut hade läst någonstans att det var mot ”lagen” att prata i mobilen när man åkte tåg och hon tyckte att hans mobilprat hade stört hennes resa, samtidigt som det var en hel del andra som hade pratat runtomkring. Varför är prat i mobiltelefonen så provocerande?

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.