Spel: World Of Goo

2009-04-18 @ 23:30 — Lämna en kommentar

Utvecklare:
2D Boy
Genre:
Pussel
Plattform:
PC, Mac OS X, Wii, Linux
Pris:
$20 (cirka 165 kr)

För några veckor sedan satte jag mig vid ett nytt spel som hade fångat mitt intresse, World of Goo som är ett modernt lemmings-liknande spel som går ut på att du ska föra över ett antal utav dina goo-gubbar till ett mål som oftast är ett rör som suger åt sig dina goo-gubbar då du är tillräckligt nära. För att kunna komma till målet måste du använda dig utav dina goo-gubbar så det gäller att tänka efter en stund innan man börjar bygga för det händer att man inte får över tillräckligt många och då måste man börja om igen.

World of Goo

Många uppdrag går ut på att bygga broar

Fysiken är riktigt imponerande i det här spelet och det gäller att hålla reda på det för om man inte har det tänket i bakskallen kan det gå riktigt illa. I början var jag med om en hel del ras då jag inte riktigt tänkte framåt några steg men man lär sig med tiden. Ibland kan det krävas flera försök innan man listar ut hur man ska klara en bana och ibland tar det ett tag innan man listar ut hur man ska använda alla olika goo-gubbar. Om man fastnar och verkligen inte kan komma vidare kan man söka upp svaret på youtube om man nu vill fuska på det sättet.

World of Goo

Det finns flera olika sorters Goo med olika egenskaper

Det som är riktigt bra med det här spelet är att det finns en hel del olika goo-gubbar med olika egenskaper, bland annat finns det ballongliknande goo-gubbar som ibland är livsviktiga för att klara uppdrag dock får man se upp för oftast lurar vassa kanter som kan spräcka ballongerna om man kommer för nära. När du klarar en bana förvaras en del utav dina goo-gubbar till ett onlineläge där du ska bygga en så hög byggnad som möjligt och tävla mot andra spelare i världen vilket kan vara ett roligt avbrott från de kluriga banorna. Ju fler banor du klarar, desto högre kan din byggnad bli och är du riktigt duktig kan du hamna på topplistan.

Grafik:
Grafiken är riktigt snygg och får mig att tänka på spelet Worms Armageddon i stilen, fast något mörkare. Man får även tänka på att det endast är två personer som har utvecklat spelet vilket gör att man beundrar spelet ännu mera.
★★★★★★★★☆☆ (8/10)

Ljud:
Själva introljudet är beroendeframkallande och alla goo-läten är riktigt gulliga, men just introljudet går om och om igen och det finns ingen annan låt än den vilket blir lagom irriterande om man går ifrån spelet en stund.
★★★★★★★★☆☆ (8/10)

Spelbarhet:
Ibland kan det vara lite svårt att få tag på rätt goo-gubbe och det händer mer än ofta att man råkar använda fel och sedan inte kan ta bort den. Jag har inte testat det här spelet på Wii än men jag antar att det är riktigt svårt att få tag på rätt Goo även där. Själva fysiken i spelet är brilliant och man beundrar hur genomtänkta alla banor är.

★★★★★★★☆☆☆ (7/10)

Spelglädje:
Varje gång man klarar en bana känner man en rejäl lycka, även om det är en lätt bana. När det blir lite svårare banor börjar man rycka sig i håret och blir smått förbannad ibland över att man inte kan lista ut hur man ska klara av det, några gånger har jag faktiskt sökt hjälp på youtube där det finns en hel del videor som visar hur man gör. När man klarar av en riktigt svår bana vill man nästan bara ställa sig upp och dansa av lycka.
★★★★★★★☆☆☆ (7/10)

Hållbarhet:
Banorna är väl genomtänkta och det är riktigt roligt att spela dem. Det finns även ett speciellt spelläge där man ska bygga en så hög ”byggnad” som möjligt samtidigt som man tävlar mot andra spelare runt världen i spelets onlineläge. Onlineläget kunde ha varit bättre och roligare, det känns som att de slängde ihop onlineläget på en dag och sedan inte orkade utveckla det vidare.
★★★★★★★☆☆☆ (7/10)

Slutbetyg:
World of goo är ett gulligt spel som passar alla åldrar och alla speltyper, det är med andra ord ett spel för alla. Riktigt snygg design som osökt får en att tänka på Tim Burton och hans filmer. För tillfället kostar spelet $20 (165 kr) vilket är ett riktigt bra pris för det här spelet som skänker väldigt mycket spelglädje.
★★★★★★★½☆☆ (7½/10)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.