Spel: Titan Quest: Immortal Throne

2011-10-19 @ 14:53 — Lämna en kommentar

titanquestimmortalthrone

 

Det går inte att ta miste om att Titan Quest: Immortal Throne är en utmanare till den allt för populära Diablo-serien från Blizzard. Spelet utspelar sig i antikens Grekland och det är ditt uppdrag att stå upp emot gudarna som har vänt sig mot befolkningen.Utvecklare:
Iron Lore
Genre:
Rollspel
Plattform:
PC
Pris:
Runt 79 kr

Grafik:
Finns inget att klaga på gällande grafiken, väldigt fin grafik för sin tid men något som stör är när man går in i ett rum och inte vissa väggar “försvinner” inte vilket gör det svårt att se fiender etc.
★★★★★★★★☆☆ (8/10)

Spelbarhet:
Du använder en rätt stor del utav tangentbordet + din datamus för att spela och ibland är det lätt att glömma bort en del tangenter och famla i mörkret samtidigt som horder utav fiender väller in. Vill man attackera en fiende från avstånd håller man in SHIFT, kommer det nya fiender mot dig måste man trycka ned SHIFT igen för att fokusera på dem, annars får man vänta tills den första är död.
★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)

Spelglädje:
Spelet känns som ett enda köttande, man står och köttar fiender och springer sedan vidare efter ett mål som ibland kan vara väldigt svårt att hitta. Alla “sidospår” i historien är inget direkt lyft för spelet då man inte känns sig så himla involverad. Hade de lagt ner lite mer krut på spännande uppdrag hade det blivit ett högre betyg här.
★★★★★☆☆☆☆☆ (5/10)

Hållbarhet:
Tyvärr blir man rätt fort trött på att bara springa och leta efter nästa stad och kartorna känns väldigt statiska från gång till gång, inget verkar ändra på sig. Efter några timmars frenetiskt klickande på musen börjar man fundera över hur himla roligt spelet är egentligen, visst finns det något där men det är svårt att sätta fingret på vad det är för något som får en att fortsätta spela.
★★★★★☆☆☆☆☆ (5/10)

Slutbetyg:
Personligen tror jag att man skulle uppskatta det här spelet mycket mer om man inte hade spelat Diablo II innan då de är så himla lika varandra på många punkter. Titan Quest: Immortal Throne kommer inte riktigt upp till samma nivå som sin huvudsakliga konkurrent och det är synd för spelet hade alla möjligheter till att göra det.
★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.