Spel: Plants vs. Zombies

2009-08-09 @ 23:11 — 1 kommentar

Utvecklare:
PopCap Games
Genre:
Action/Strategi
Plattform:
PC, Mac
Pris:
175 kr

För någon vecka sedan blev jag tipsad om ett spel som heter Plants Vs. Zombies vilket är ett action/strategi-spel nästan utan dess like. Spelet går ut på att Zombies håller på att invadera ditt hem, du har nu i uppdrag att plantera växter med olika förmågor för att försvara dig. Med en något enkel och snygg grafik är det här spelet otroligt beroendeframkallande och med en riktigt skön humor kommer det här spelet få dig att sitta fastklistrad framför skärmen med datamusen i högsta hugg.

Med 50 äventyrsbanor är det lätt att förstå att spelet kommer hålla länge men det finns även några andra spellägen som ”survival” och ”puzzle”. PopCap Games som har utvecklat Plants Vs. Zombies låter dig ladda hem en testversion utav spelet vilket jag verkligen råder i att göra, om ni sedan vill inhandla spelet kostar det endast 175 kr.

Grafik:
Grafiken är väldigt enkel och tilltalande och det krävs egentligen inte mycket mer för att betyget ska bli högt gällande grafiken.
★★★★★★★★★☆ (9/10)

Ljud:
Mycket till ljud är det inte men de få ljuden som finns är perfekta och man kan inte hjälpa att känna paniken då zombierna ger ifrån sig smått läskiga stön.
★★★★★★★★★☆ (9/10)

Spelbarhet:
Det är väldigt lätt att spela Plants Vs. Zombies, man klickar sig framåt med musen och man behöver inte tänka på tangenbordet som inte används.
★★★★★★★★★☆ (9/10)

Spelglädje:
För att vara ett så simpelt spel är det otroligt roligt att spela det, mycket har med grafiken och humorn att göra. Ett stort plus är den smått vridna grannen som ger dig tips under spelets gång samtidigt som han vill kränga saker som alla vridna grannar vill.
★★★★★★★★☆☆ (8/10)

Hållbarhet:
Spelet går att spela hur lång tid som helst egentligen men jag har rätt ofta avslutat en spelomgång lite tidigt då det blev för intensivt. Spelet är väl anpassat så att svårighetsgraden sakta men säkert ökar vilket gör att egentligen ingen bana känns omöjlig, klarar man inte banan är det bara att försöka igen.
★★★★★★★★☆☆ (8/10)

Slutbetyg:
Ett utav årets roligaste och mest beroendeframkallande spel och absolut ett spel man kan lägga ner några timmar på en regnig dag. Spelet har lång spellängd och när alla 50 banor är avklarade finns det ännu fler spelmöjligheter vilket gör att man kan hålla på i evighet.
★★★★★★★★½☆ (8.5/10)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Trackbacks & Pingbacks:

  1. Ekke.se » Nyligen inköpta spel - 2010-11-01 @ 06:52

    […] spel har jag valt att inhandla: Plants Vs. Zombies Ett underhållande spel som jag tidigare har recenserat, väl värt varenda krona. Left 4 Dead Ett utav de mest sålda zombie-spelen och ett riktigt […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.