Spel: Battlefield Heroes

2009-04-20 @ 18:38 — 1 kommentar

Utvecklare:
Dice
Genre:
Action
Plattform:
PC
Släpps:
Sommaren 2009
Pris:
Gratis

I fredags fick jag lägga vantarna på ett efterlängtat spel från min sida, Battlefield Heroes som har varit på min ”önskelista” i nästan ett år. Efter en installation som tycktes ta evigheter fick jag igång spelet efter lite jobb med att registrera en helt egen ”hero”. När jag väl fick upp menyfönstret tyckte jag att storleken var något lustig, jag såg nämligen inte hela fönstret och det fanns inget alternativ för att maximera fönstret vilket jag tyckte var lite irriterande. Att starta ett spel var väldigt enkelt, man tryckte bara på en knapp så letade de upp värdiga motståndare till mig. Värdiga var de, men de spöade skiten ur mig rejält i början innan jag blev van vid att spela i det perspektivet som Battlefield Heroes kör med.

Spelläget som man kör är ”conquest” vilket innebär att man ska ställa sig vid en flagga för att ta över den, när man har gjort det rör man sig mot en ny flagga och hoppas på att inte halva andra laget står och vaktar den när man väl kommer fram. Sedan tidigare är jag van vid det här spelläget och det brukar vara riktigt kul men i Battlefield Heroes går det otroligt fort, en runda kan vara över på 3-4 minuter och man har ingen som säger till när det börjar närma sig slutet på rundan.

Efter några rundor begav jag min in i ”store” där man kunde köpa vissa uppgraderingar plus lite annat smått och gott som nya kläder och vapen, men när jag kollade extra noga på det man kunde köpa så såg jag att det fanns en tidsbegränsning på en stor del utav alla saker vilket innebär att om jag skulle köpa en pistol så får jag endast använda den i några dagar för att sedan köpa den igen.

Det finns både spelpengar och sedan finns det ”battlefunds” som är en påhittad valuta som man faktiskt får betala riktiga pengar för. Om man ska köpa några kläder behöver man oftast battlefunds för att göra det, och även kläderna har en tidsbegränsning som jag tycker är lite dåligt gjort men det finns ju alltid folk som är villiga att betala för vad som helst. Man kan även tjäna spelpengar genom att göra bra ifrån sig i rundorna, men med de pengarna kan man inte köpa alla föremål vilket även gäller för battlefunds.

Battlefield Heroes2

Battlefield Heroes

Spelet är fortfarande i beta-läge vilket innebär att det alltså inte är fullständigt. Jag har ingen aning om hur spelet kommer vara när det släpps men jag kan försäkra er om att ni inte vill missa det här roliga spelet som dessutom är helt gratis. Om ni inte kan vänta kan ni redan nu bli medlemmar på Battlefield Heroes hemsida för att skriva upp er på en väntelista, för mig tog det drygt en månad innan jag fick min inbjudan till spelet men det kan gå snabbare.

Grafik:
Svårt att bedömma grafiken då det knappast är ett grafikspel men det är underhållande grafik som ibland lockar till skratt. Ibland känns det som man är med i en tecknad serie vilket är en liten speciell känsla.
★★★★★★★☆☆☆ (7/10)

Ljud:
Smått gulligt ljud som tyvärr blir irriterande efter en liten stund av spelande, dock tycker jag inte att de ska ändra på det då det faktiskt är så att spelet ska ha den här humoristiska musiken och språket. Jag skulle dock vilja höra fotstegen för det är riktigt svårt att inte bli knivad i ryggen utav någon som man faktiskt inte har hört komma.
★★★★★★★☆☆☆ (7/10)

Spelbarhet:
Man spelar i tredje person (bakom huvudet) vilket egentligen inte fungerar i skjutspel överhuvudtaget, själva anledningen till att de har gjort så är för att det ska vara ett roligt spel som ska tilltala andra målgrupper som tidigare inte har spelet några spel från Battlefield serien vilket jag har full förståelse för men det är riktigt jobbigt ibland då man hamnar i närkamper.
★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)

Spelglädje:
Det här spelet är så roligt att man skrattar även när man blir ihjälskjuten vilket inte händer allt för ofta. Den här lite ”töntiga” spelkänslan träffar perfekt och man kan inte undgå att få vissa ljudeffekter på hjärnan även efter att man har spelat. Det här spelet är väldigt lätt att förstå sig på och det är även lätt att spela det vilket gör att spelglädjen ökar, man behöver inte vara ett underbarn för att lyckas rätt skapligt.
★★★★★★★★☆☆ (8/10)

Hållbarhet:
Spelet är roligt en stund men det saknas fler spellägen vilket gör spelet rätt tråkigt efter ett tag. Deras ”store” där man kan köpa prylar till sin  gubbe är riktigt bra gjord men problemet är att om man köper ett vapen t.ex. så får man endast använda det vapnet ett litet tag vilket innebär att du måste köpa vapnet en gång till sen när du har förlorat den. Själva rundorna tycker jag är för korta i detta läget, några få minuter och sedan är rundan klar vilket jag tycker att de borde ändra på.
★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)

Slutbetyg:
Det är trots allt ett rätt gulligt och roligt spel, gratis dessutom vilket väger in i betyget. Jag skulle önska mig fler spellägen och ett lättare sett att hålla reda på sina kompisar och fiender ute ur spelet, en topplista skulle t.ex. inte sitta helt fel men det antar jag kommer komma innan de släpper spelet. Man får inte glömma bort att det fortfarande inte är ett fullständigt spel utan endast en beta.
★★★★★★★☆☆☆ (7/10)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

En kommentar till Spel: Battlefield Heroes

  1. Hej :D

    jag har fixat en betakey men vet inte hur jag ska få igång det sedan ?

    kan jag få hjälp :D ?

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.