Snart kommer domen

2009-04-17 @ 10:21 — Lämna en kommentar

Om ungefär en timme faller domen i det uppmärksammade målet mot The Pirate Bay och nu när jag sitter här och tänker till lite så kan man nästan dra en linje mellan det här målet och det jag skrev om igår (länk), nu är det inte medhjälp till våldtäkt de kan dömmas för utan medhjälp till fildelning. Jag läste att en fällande dom kommer inte betyda någonting men en friande dom kommer betyda att Sverige försämrar sina internationella relationer. Är det inte lite väl taskigt att det är en sådan stor påtryckning?

Jag tror på en fällande dom idag även fast jag tycker att bevisningen mot dem inte håller. Den fällande domen baserar jag på den enorma pressen som är på Sverige just nu från speciellt Hollywoods håll. En fällande dom skulle nog resultera i en hel del röster för Piratpartiet i nästa val.

Vad tror ni, kommer det bli en fällande dom eller frias de? Ska de fällas eller inte?
Lite senare får ni gärna skriva vad ni tyckte om domen.

Senaste nytt:
Carl Lundström, Fredrik Neij, Peter Sunde och Gottfrid Svartholm Warg döms till ett års fängelse för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen.

Läs vidare:
SvD (1, 2)
DN (1, 2, 3, 4)
Aftonbladet (1)
Expressen (1, 2, 3)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.