Skapa musik

2010-12-08 @ 19:35 — Lämna en kommentar

Jag har kommit in i en period där jag tänker ”kan de kan jag” och då tänker jag främst på musiker men närmare bestämt de som håller på med House, Dance, Trance och även Techno. Jag vill inte påstå att jag är något vidare på att sätta ihop samples så det låter som något man skulle vilja lyssna klart på men det är riktigt underhållande att sitta dregglandes framför datorn i timtal utan att ha någon som helst kontakt med omvärlden.

I mitt sökande efter program man skulle kunna få användning för kom jag över Fruity Loops och Audacity men jag snubblade även över en tjänst som låter användaren skapa musik i webbläsaren. Soundation heter tjänsten och den är helt gratis, dock finns det väldigt få samplar och vill man ha fler måste man köpa dessa och det finns heller ingen möjlighet att lägga in samplar man kanske har på datorn vilket är lite tråkigt men i övrigt en riktigt rolig och lätt tjänst.Valde att ta med två, jag skulle egentligen inte vilja kalla dem låtar men jag gör det ändå då det är mer låtar än vad det är filmer. Dessa två ”låtar” fixade jag ihop i ett nafs och jag var nästan lite stolt över dem ett tag tills jag lyssnade igenom dem nu, dock är det ju inte meningen att Soundation ska ersätta någon utav de tyngre programmen vad gäller musikredigering etc utan det är istället en bra start för de som aldrig tidigare har hållit på med musik.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.