Robin Ek

2011-11-24 @ 23:07 — Lämna en kommentar

Robin Ek Bakgrund
Robin Ek driver tillsammans med tre andra herrar spelsidan Gamingground.blogg.se och han är även grundaren utav Gaming Ground Sverige HB som säljer spel på nätet sedan i april 2007. På Gaming Grounds hemsida kan man hitta meningen “För spelentusiaster, av spelentusiaster” vilket verkligen passar då Robin verkligen verkar brinna för spel även på fritiden. I övrigt gillar Robin att träna och kolla på film.

Namn: Robin Ek
Född: 1984
Bor: Strängnäs
Civilstatus: Singel
Sysselsättning: Egenföretagare
Intressen: Träning, tv-dataspel, musik, anime/manga, skräckfilmer, sport
Hemsidor: gamingground.se och gamingground.blogg.se

När blev du intresserad utav spel?
Oj, det började riktigt tidigt faktiskt. Min morbror lät mig spela hans Sega Master System hos min mormor på tidigt 80tal (jag är född 84, det här var kanske 87-89), så jag kom igång väldigt tidigt med mitt intresse för spel.

Det dröjde inte heller länge innan jag fick min helt egen Master System enhet (den första version som kom ut, inte den minimala SMS maskinen Mark II). Jag var väl inte mer än MAX 6år när jag fick en SMS i julklapp.

Jag har helt och hållet mina föräldrar och min morbror att tacka för att jag fick upp ögonen för tv-spel (jag har världens bästa föräldrar i övrigt ska nämnas, de har alltid ställt upp på mig!).
Jag vill inte ens tänka tanken på hur mitt liv hade sett ut om jag INTE upptäckt och fastnat för tv-dataspel.
Men som tur är så var mina föräldrar väldigt positivt inställda till mitt spelande, fast det fanns klara regler för hur, var, när och VAD jag fick spela. T.ex så var det no go att sitta inne och höka om det var fint väder ute. Samt så gick skolan, läxor och hushålls sysslor före spelandet. Även spel som hade ett för våldsamt innehåll (eller som inte passade för barn i min ålder) hade en no go stämpel på sig.

Men från 5-6års ålder upp till vuxen ålder (är 27år idag), så har mitt intresse för spel bara vuxit sig större. Idag äger jag en massa olika konsoler, spel och samlarprylar.

Så jag kan nog lugnt säga att mitt spel intresse inte kommer att dö ut förens den dagen jag själv checkar ut, game over bokstavligen så att säga. Därför hoppas jag verkligen att det finns tillgång till spel i himmelen haha!

Vilken var din första spelkonsol?
En Sega Master System, fast det ska även nämnas att jag spelade ungefär lika mycket Nintendo Nes som SMS när det begav sig. Man kan väl säga att jag upptäckte och upplevde det bästa utav bägge världar. Det var väl först när jag fick min första pc-dator 94-95, som jag började bli mer utav en pc-spelare.

Men så kom två små maskiner vid namn Megadrive och Super Nintendo in i bilden. Då vart jag en konsol gamer igen haha, så har det väl sett ut i hela mitt liv egentligen, att jag gått mellan olika konsoler och pc periodvis med åren.

Men som Athene (WoW spelare, rätt känd på youtube alltid säger ”It´s ALL about the games!”, kort sagt. Jag spelar det som är roligt, oavsett format.

Vilket är det absolut sämsta spelet alla kategorier som du har spelat?
Hmm, en knivig fråga. Men om jag absolut bara får nämna en enda titel, så faller det nog på Silver Surfer till Nes. Det finns säkerligen mycket sämre spel där ute (AVGN listade t.ex DR Jekyll som det sämsta spelet som släppts), men Silver Surfer är utan tvekan det sämsta jäkla skit spelet som jag någonsin lirat i alla fall.

När började du blogga och vad har hänt under åren?
Jag fuskade lite för att få fram ett exakt svar på det här haha enligt vårat arkiv så började vi 2009 i januari. Mycket har ju hänt under de här 3åren, både privat, för bloggen och annat. Jag ska börja att med att nämna att jag var väldigt anti blogg redan på tidigt på 2000talet.

Mestadels för att jag inte förstod grejen med att skriva om sin vardag och att folk läste det man skrev. Typ att idag har jag matat min katt Fluffy, nu har vi ätit mat, nu har jag vattnat blommorna.
Jag såg inget som helst underhållningsvärde i det, jag förstod helt enkelt inte varför folk brydde sig om att läsa om andras liv. Själv så hade jag fullt upp med att leva mitt eget liv, och komma någon vart, att bli något.

Men, jag kunde inte förneka att jag såg någon form utav potential i bloggandet. Fast jag var bestämd redan ifrån första början när vi började diskutera och spekulera om att starta en blogg 2008 någon gång, att vi INTE skulle kör någon slags digital dagbok riktat mot nätet. Alltså, att bloggen skulle handla om oss och vad vi gör om dagarna.

För mig, är det totalt ointressant att skriva om sådant. Istället så ville jag att vi skulle fokusera på underhållning och spel, dock kan jag erkänna att vi var väldigt omogna och gröna när vi startade 2009.

Både till innehåll, design, hur vi skrev m.m. Men med tiden så formades vi mer och mer till det som vi nu är idag. Det är dock en bra lång väg kvar att gå innan jag är nöjd, då jag är en perfektionist.
Utöver det så har jag hunnit med en hel del annat. Gått ner väldigt mycket i vikt (jag vägde nästan 100kg 2009, idag väger jag 75kg), hunnit gå ut en nätverksutbildning via Ky på 1.5år bla.

Hur ser framtiden ut?

Det är väldigt svårt att säga i dagsläget faktiskt, då det är så pass mycket som påverkar ens vardag (ekonomi, politik osv). Men jag hoppas i alla fall att våran nya Gaming Ground sida kommer att vara up and running under nästa år, och samma sak med våran ny underhållnings sida.

Jag har även skrivit en hel del på en bok som jag jobbat på i flera år, sedan hoppas jag att våran Danny Inssane serie kan utvecklas till något mycket, mycket mer.  Vi jobbar även konturnerligt med video inspelning i spel, experimenterar osv.

Jag har även planer på att lägga upp egna covers på spelmusik. Så man kan väl säga att det kommer att hända en del grejer framöver.  Men istället för att hypa allt för mycket, så säger jag så här istället. Det mesta kommer att uppnås, men det kommer att ta lite tid. It´s done, when It´s done helt enkelt.

Har du något favoritband eller musik genre?

Jag lyssnar väl egentligen på allt, bara det låter bra. Men jag är helt klart en metalhead och rocker. Att bara välja ETT favoritband blir nog svårt, men AC/DC, Black Sabbath, Slayer, Nine Inch Nails, KMFDM, Rammstein, Pantera och Dio står högt i kurs hos mig. Just nu så är det dock väldigt mycket Whitesnake, spelmusik och Sodom.

Bästa spelminne?

Utan tvekan första gången jag spelade Wolfenstein 3d och när hundarna hoppade in genom fönstret i Resident Evil 1. Priceless, som man brukar säga.

Har du någon idol?

Flera faktiskt. Men de största är Bruce Lee, Jackie Chan, Michael Jackson och Ronnie James Dio.

Vad tror du om kommande Wii-U, PS4 och 720?
Att Nintendo kommer att få det väldigt, väldigt tufft att dra samma vals en gång till, alltså allt det här med rörelsekänslighet, gimmick kontrollers osv. Jag tror dessvärre att Wii-U mycket väl kan bli en GC i moderntid. Ett gigantiskt fiasko kort sagt.

Det är visserligen fel att döma ut en konsol så långt på förhand, men dess hårdvara talar definitivt inte till dess fördel om jag säger så. Fast sure, när allt kommer till kritan så handlar det givetvis om spelen och inte hårdvaran. Så har det varit i alla år.

Vad PS4 och 720 beträffar, så kommer det att bli riktigt tufft att slåss om konsumenternas pengar. Då de troligen kommer att ligga på samma tekniska nivå. Så jag tror faktiskt att konkurrensen kommer att se ut på ungefär samma sätt som den gör idag, fast med 360 och PS3an förstås.

Vilken konsol som kommer att vinna det kommande konsol kriget återstår dock att se.

Duke Nukem Forever, var spelet värt all väntan?

Haha, inte direkt. Jag ska dock erkänna att jag haft en förbokning på DNF sedan 96-97 någon gång. Det vart liksom rätt komiskt med åren att vänta på något som aldrig kom, men som hypades mer och mer för varje år som gick. Sedan när man väl fick spelet i brevlådan så var det lite som om storfot kom och hälsade på.

Man trodde inte riktigt att det var sant, man nöp sig själv i armen flera gånger för att kolla att man inte drömde. Men nej, spelet i sig var inte värt all väntan. Det var utan tvekan världens mest hypade och försenade spel, var av slutprodukten vart ett väldigt mediokert FPS spel på sin höjd.
Jag tyckte dock om att se Duke och stripporna igen i alla fall haha man kunde ju inte direkt ta miste på att det rörde sig om en Duke titel. Det är ju hans signum, strippor och hans one-liners.

Årets spel blir?

Med största sannolikhet Battlefield 3, Skyrim, Zelda Skyward Sword eller Rayman Origins.

Ditt absoluta favorit spel någonsin?

Det står mellan Doom 2, Fallout 2, X-Com 2, System Shock 2, Baldurs Gate 2, Deus Ex 1, Silent Hill 2 och Resident Evil Remake. Väldigt mycket titlar med en ”2a” som synes haha!

Spelar du WoW och vad tycker du om WoW?
Nej, nu vill jag inte dra igång något hat tåg emot mig. Jag har flera vänner som spelar WoW, och jag känner folk som spelar WoW. Jag älskar de personerna, men personligen så har jag aldrig varit något större fan utav WoW. Det är inte min grej helt enkelt. Warcraft RTS serien gillar jag däremot väldigt mycket, jag växte upp med Warcraft 1 mer eller mindre.

En sann historia som jag faktiskt kan berätta är att jag alltid, alltid skrev warcraft rules, warcraft owns osv på nästan ALL mina prov under mellan och högstadie tiden. Jag ska även poängtera ut att jag knappt spelar mmorpg spel alls, jag har inte tiden till det för det första.

För det andra så avskyr jag spel utan slut, mening och vettigt innehåll. Just nu står mina förhoppningar till Interplays Fallout online.

Ser du fram emot Diablo 3?
Är Monkey Island serien epic? har PC Gamer funnits sedan 1996? och är en gamer-julafton = julskinka, julöl och Diablo 2/Starcraft turneringar. Ja verkligen! Hela min familj ser fram emot Diablo 3. Jag har till och med återinstallerat Diablo 2 + LOD expansionen igen, pga att hungern vart för stor.

Vad tycker du om att Valve tar evigheter på sig att släppa Half-life 3/HL2-EP3?
Att det är riktigt, riktigt drygt att vänta och vara evigt fast i cliffhanger momentet i HL2 EP2. Men bara Gabe själv vet NÄR vi kommer att få se en fortsättning och ett vettigt slut på serien. Fast samtidigt så har Valve och Gabe inte gjort mig besviken förut, så man kan bara hoppas att fallet är sådant även denna gången.

Boothbabes att vara eller inte vara på E3?
Då jag är en kille, som bara råkar gilla tjejer/kvinnor så är svaret både ja och nej. Ja, just för att jag gillar kvinnor och ögongodis. Nej, för att det tenderar att gå till överdrift för det mesta.
Om jag säger så här, åker jag till E3 så är det för spelen, träffa intressanta människor och för att se, spela nya spel. Jag åker inte dit för att jaga boothbabes, där emot så skulle jag ljuga rätt så hårt om jag sa att jag inte skulle försöka ta lite foton med mig och de. Det känns liksom som pricken över i:t på något sjukt sätt.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.