Reflektion över besökare

2009-05-03 @ 23:21 — Lämna en kommentar

Sedan jag startade den här bloggen 10 mars 2009 har jag fått över 2000 unika besökare vilket slår alla mina tidigare rekord, något jag inte förväntade mig när jag började med bloggen. Är det stora antalet besökare ett bevis för att jag gör ett bra jobb eller för en någorlunda bra ”marknadsföring”?

Jag har förstått sedan tidigare att om man vill lyckas och få en välbesökt blogg måste man spotta ur sig inlägg och synas så gott som möjligt. När jag väl började blogga på den här hemsidan valde jag att skriva välarbetade inlägg  och alltså inte inlägg som skulle lika gärna kunna passa sig på twitter eller liknande tjänst. Läste jag en intressant nyhet skulle jag skriva om den och även länk till den nyheten på flera olika nyhetssidor så som DN, Aftonbladet och SvD, på så sätt skulle jag få fler besökare vilket absolut har fungerat.

Någon statistik över återkommande besökare har jag tyvärr inte och tror ej att det är markant många då de flesta kommer in till den här bloggen genom nyhetslänkarna. I skrivande stund har sex personer svarat på min omröstning ”Första gången du besöker min blogg?” varav sex utav dem har svarat ”Ja”, drar dock inte slutsatsen att 100% av alla besökare är nya vilket vore idiotiskt då endast sex personer utav närmare 2000 har svarat på frågan.

Under ”huven” på bloggen har jag en besöksstatistik där jag kan kolla vart alla besökare kommer ifrån och vilka olika IP-adresser de har ifall någon utav dem skulle missköta sig, dock tycker jag det är mest intressant att se vart alla kommer ifrån. Många IP-adresser står Google för vilket inte är lustigt då jag antar att de söker igenom bloggen efter uppdateringar, men sedan har vi en hel del träffar från Tyskland och England. Den svenska staden med flest träffar är Göteborg och tätt där efter kommer Stockholm, det som är mest förvånande är dock att många träffar från Göteborg inte går genom någon annan hemsida utan direkt till huvudsidan vilket innebär att jag möjligtvis har några stamgäster där.

Vad vill jag egentligen säga med det här inlägget? Jag förväntade mig faktiskt inte att få några besökare utöver släkt och vänner, men nu har det visat sig att släkt och vänner är en minoritet bland minoriteter. De senaste dagarna har jag inte skrivit några inlägg alls och ändå har jag kammat ihop runt 30 unika besökare per dag, om man jämför med mina andra hemsidor är det nästan rekord och speciellt på sådan här kort tid.

Om ni är en återkommande gäst får ni gärna berätta varför ni har kommit tillbaka hit för det skulle vara intressant att veta, och hur ni hittade hit från början. Kan jag göra något bättre och i sådana fall vad?

Det här inlägget blev inget vidare och känns mer som ett nödinlägg men jag hoppas trots allt att ni fick ut något utav det. Tack för mig och lev väl.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.