Prolaktas

2009-11-24 @ 12:04 — 23 kommentarer

Blev igår tipsad om Prolaktas som enligt beskrivningen hjälper folk med laktosintolerans att äta som vanligt igen genom att bara ta 1-2 tabletter om dagen. Visst låter det för bra för att vara sant?

Jag är laktosintolerant och har varit det i några år nu och min mage känns så förstörd att jag nästan inte klarar av någon föda alls utan att behöva känna smärta efteråt så Prolaktas låter väldigt lockande. När jag kom hem kollade jag genast upp deras hemsida och såg ett exempel som lätt hade kunnat platsa på Webpagesthatsuck.com, med andra ord gav sidan mig inte ett seriöst intryck men jag är villig att inte tänka mer på det.

På sidan kunde man se olika kundrecensioner som man kanske inte helt ska lita på då det är väldigt enkelt att slänga upp fejkade recensioner för att få fler kunder. Om man går in Laktas Import KB ser vi att man kan testa på Prolaktas för 40 kr vilket innehåller 14 tabletter. Jag har tänkt att testa den här produkten och ge ett sådant ärligt svar som möjligt om den fungerar eller inte här på bloggen, 40 kr är inga pengar och om produkten verkligen fungerar så bra som de säger är det väl värt 160 kr i månaden.

Jag får återkomma med en rapport om Prolaktas fungerar eller ej efter att jag har testat den, vet dock ej när det kommer bli av men inom den närmsta framtiden. För tillfället är jag rätt skeptisk till produkten men ingen kommer bli mer glad än jag om den fungerar.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

23 kommentarer till Prolaktas

 1. Hej Ekke,
  Jag var på ”Mat för Livet” i helgen och gick förbi deras monter o snackade lite med dom. Produkten ska gå att köpa på apoteket snart, så dålig kan den nog inte vara. Själv är jag bara gluten, men har redan tippsat flera kompisar om prolaktas. Kollade lite i deras papper kring studier o sådär, verkar vara rätt så bra.

 2. Bara för att något säljs på apoteket behöver det inte vara bra, åksjukebanden tar jag som ett exempel där vi snackar om en slags placebo-effekt. ”Bara gluten”, jag skulle vilja säga att Gluten är mycket värre än Laktos ;). Jag ska som sagt skicka efter ett prov för att själv komma fram till om produkten fungerar eller inte, papper och studier är allt för lätt att fejka då vi snackar om kvacksalvare som jag självklart hoppas att inte Prolaktas är.

 3. Så Ekke, provade du någonsin?

 4. Har ej kommit till det ännu men det var bra att du påminde mig om det, en fråga bara då jag har märkt att du följer just det här inlägget: Är du möjligtvis någon slags ansvarig för Prolaktas i Sverige eller gillar du bara produkten?

 5. Hehe, nä jag snackade ju med dom på mat för livet, sen när jag sökte på produkten poppade du upp och skrev att det kanske var bluff o sånt, så jag hoppades bara se dig skriva några dar senare samma sak man hittar på andra ställen, typ: ”äh, det funkar nog inte… beställer… tar några tabletter… oj shit! det funkar ju… hehe, nä som dom sa på mässan funkar det ju inte för alla, det e bara o hoppas.

 6. Snubblade in här efter att jag sökt en massa på prolaktas.. Jag har tagit dessa tabletter nu i fyra dagar. Käkat vanliga grejer och inte fått sån där otroligt underbar laktosmage.. Dock har jag ont i magen som fan hela tiden varje dag nu istället. Så nu ska jag avvakta med tabletterna och se fall det lugnar ner sig. Vet inte om det är dom som orsakar det nämligen. När allt softat ner igen så ska jag testa igen.

  Deras sida kändes ju lagomt oseriös. Och alla kommentarer från folk kändes som värsta tv-shops kommentarer.

  Harru testat ännu? :P

 7. Nej jag har fortfarande inte testat då det känns som en aning oseriöst då jag gång på gång har en här som verkar ha med verksamheten att göra, kände också att kommentarerna kändes som tv-shop.

 8. Både jag och en kompis har testat Prolaktas och det fungerar för oss. Det som är jobbigt är att vänja sig psykiskt vid att man kan äta laktos utan att må dåligt.

  Jag har bara hittat en person som det inte fungerat på när jag googlat runt. I USA heter produkten Digestive Advantage Lactose Intolerance, så det kan man också söka på.

 9. Hej!

  Hittade hit när jag surfade runt efter mer recensioner av prolaktas. Jag är också laktosintolerant sedan många år och alla som tipsar om tabletterna låter så sjukt käcka och frälsta att jag blir skeptisk som attan. Samtidigt hade man ju blivit riktigt glad om det funkat. Har du tänkt testa? Jag ska nog ändå ge det en chans någon dag när jag har tid att ligga med magont resten av dagen. Och så ska jag bara äta sånt som absolut inte går att hitta utan laktos. som mjukglass.

  /Nina

 10. Hej Ekke, det är verkligen ingen bluff. Både jag och min polare lider av laktosintolerans, och har nu provat detta. Nu känns det precis som förr, jag kan utan problem äta glass, choklad, yoghurt och tom dricka ren mjölk utan några som helst problem! Hela magen har lugnat ned sig markant också! Jag klarar mig på en tablett om dagen, detta var det bästa som kunde hända mig. Faktum är att dessa redan sålt sedan flera år tillbaka i USA: http://www.doctorvicks.com/Products/Digestive-Advantage-Lactose-Intolerance-Adult.html man kan beställa därifrån med tydligen och då blir det bara halva priset jämfört med apoteket i Sverige. Lycka till!

 11. Det är inge bluff och båg alls!
  JAg har käkat dom i ett år nu och äter precis som vanligt. Världen bästa tablett verkligen!
  JAg hade problem med magen i cirka 1,5 veckor med magknip och gaser när jag började ta dom, men det var långt ifrån plågorna man hade om man fått i sig laktos. Men efter 1,5 veckor var jag helt normal i magen, och sen dess tänker jag inte ens på att jag är intolerant. Jag glömde att ta dom i 2 dagar för några veckor sen, och det hände ingenting, så dom är sjukt effektiva.
  Så man ska definitivt ge det en chans, jag rekommenderar det till ALLA

 12. victoria är definitivt en anställd för proactive företaget, det namnet dycker upp på alla diskussioner om dem…

  har sökt omkring och håller med att det verkar vara tvshop försäljning på det, har beställt en test runda själv, så får man se, sparar denna bloggen så kan man återkomma med resultatet senare, är som sagt själv laktos intolerant och man känner sig som en levande gas bomb.

 13. Härligt med någon mer som är lite skeptisk måste jag bara ta och säga

 14. Min syster har provat dem ett tag och de funkar för henne. Jag har själv börjat misstänka att jag är laktosintolerant så jag har beställt en provrunda. Jag är skeptisk till det mesta och trodde faktiskt inte att det skulle funka för henne. Googlade runt lite nu eftersom jag har beställt, hittade ditt inlägg och hade hoppats på någon uppföljning, men det hittade jag inte.

 15. Jag valde efter många om och men att inte testa produkten då det luktade placebo. Någon som har testat får gärna kommentera här, och inte ni som producerar Prolaktas tack.

 16. Hej,

  Jag har testat och det funkade hur bra som helst. Var också mycket skeptisk först och förväntade mig egentligen inget bra resultat. Beställde provförpackningen, trots att sidan ser minst sagt B ut. Tänkte att det iaf kunde vara värt de ynka kronorna. Jag är jättenöjd, men som någon redan skrivit, det är svårt att mentalt ställa in sig på att man nu kan äta laktos utan att få den hääääärliga pruttmage man är van vid.

 17. Jag använder dem och det fungerar inte alls för mig.
  Victoria och Frida dyker upp i varje diskussion om detta.

 18. Madeleine 2010-12-04 @ 14:58

  Måste man ta en tablett prolaktas varje dag eller räcker det att bara ta en de dagar man vet att man kommer att äta laktos? Är en mycket fattig student, så 160 kronor i månaden är mycket för mig! Och jag äter inte så mycket mjölkprodukter ändå, så det hade varit schysst om man bara hade behövt ta en tablett de dagar man vet att man ska äta laktos!

  Mvh//Madeleine

 19. Hej…
  Har en laktosintolerant dotter som nu har ätit o druckit vanliga produkter med laktos i snart ett år..tack vare Prolaktas. När vi fick nys om tabletterna åkte vi och köpte dessa direkt – på apoteket, för att ge vår dotter en chans att få leva i ”frihet”. Efter en månads testperiod beställde vi från USA – halva priset som redan sagts. Inte nog med att vår dotter kan äta glass, gå o fika och äta hos kompisar nu, nu slipper även vi handla dubbelt. Ett riktigt lyckokast.

  Det som förvånar mig dock är att jag har tipsat/rekomenderat många andra laktosintoleranta om tabletterna…men det är bara en försvinnade liten del av dessa som provat…..??? Varför – vill man inte leva som vanligt…om det så bara funnits en liten, liten chans…vill man ändå inte prova…

  Jag förstår de överdrivna hurraropen…..det är så j-vla skönt att slippa tänka på det och att handla…

 20. Jag har provat pillerna, de funkar ganska bra, även om man slarvar med dem i några dagar. Första veckan är ett helsike dock, man blir svullen i magen, men sen funkar det fint.

 21. Jag har ätit Prolaktas i en vecka nu och jag kan äta vanliga mjölkprodukter igen!! Jag fasade in det lite lugnt men sedan har jag belastat rätt hårt med både glass, keso och mjölk varje dag. Inga som helst problem! Rekommenderas verkligen!

 22. Jag har använt prolaktas i tre månader nu och har inga problem alls. Drick t.o.m 1 liter vanlig mjölk om dagen!!! Sluta va så skeptiska! ;) den fungerar på de flesta, så vad har ni att förlora? /Jenny

 23. Ekke: om du nå testet den ville det være meget troverdig dersom det fungerte. Jeg forstår du er skeptisk, men vil du virkelig aldri i livet teste dem selv om det betyr.de kunne funket på deg bare fordi noen tjener penger på å.selge produktet? Om du ikke vil gå igjennom det fordi du er redd for å.få.vondt og bli dårlig så er det noe annet. Jaja, jeg tenker i allfall å.gi det en sjanse.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.