Payday: The Heist

2011-10-23 @ 17:54 — 3 kommentarer

Payday: The heist
Ett utav årets mest omtalade och efterlängtade spel kommer från de svenska utvecklarna Overkill Software. Releasedatumet krånglade in i det sista vilket fick folk som hade förhandsbokat spelet att bli helt galna men nu är alltså spelet släppt och jag har fått möjligheten att testa det.


Utvecklare: Overkill Software
Genre: FPS
Plattform: PC, PS3
Pris: Runt 170 kr

Grafik:
Har ni spelat spelet “Left 4 Dead 2” vet ni på ett ungefär vilket nivå grafiken är på, det är inte världens snyggaste spel men tillräckligt snyggt för att inte hålla på att irritera sig över det. Visst hade man velat att de skulle lagt ner extra mycket krut här men spelglädjen gör att grafiken hamnar långt bak i prioriteringen.
★★★★★★★★☆☆ (8/10)

Spelbarhet:
Vem som helst som har spelat ett FPS-spel tidigare kan sätta sig ned och spela Payday utan att behöva gå igenom några kontrollinställningar, ett stort plus må jag säga. Det är lätt att sätta sig in och med hjälp utav pilar och rätt klara mål flyter spelet på samtidigt som horder utav poliser stormar stället du nyss har valt att “ta över”.
★★★★★★★★★☆ (9/10)

Spelglädje:
Jag har väldigt länge drömt om ett spel där man rånar banker och ska utföra saker i grupp och det här spelet lever upp till nästan alla mina förväntningar. Något som jag saknar är att allt redan är planerat när man väl ska utföra ett bankrån t.ex, jag hade gärna velat vara med om att planera steg och sedan utföra allt enligt planen. Något jag heller inte gillar är att man nästintill är odödlig om man inte blir gripen vill säga eller om de man spelar med bara skiter i att hjälpa en när man ligger på marken och skriker efter dem.
★★★★★★★★☆☆ (8/10)

Hållbarhet:
Det är helt klart kul att råna, ta gisslan och skjuta hejvilt omkring sig men efter femtielva stupade poliser och en känsla utav oövervinnerlighet önskar man att spelet hade varit lite mer verklighetstroget. Trots detta vill man bara fortsätta och spela, uppgradera och ge sig på nya utmaningar.
★★★★★★★½☆☆ (7½/10)

Slutbetyg:
Payday: The Heist är ett riktigt roligt och underhållande spel helt klart och förtjänar ett högt betyg, ännu högre hade betyget blivit om det hade varit lite mer verklighetstroget och om man hade fått vara med lite i planeringsprocessen och inte bara utfört rånet. Trots det blir det en stark åtta och jag väntar med spänning på det nedladdningsbara materialet som Overkill Software har lovat inom kort, mycket möjligt att det bara blir nya uppdrag och karaktärer etc. men man kan alltid hoppas på något mer.
★★★★★★★★☆☆ (8/10)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

3 kommentarer till Payday: The Heist

  1. Ett utav de mest beroendeframkallande spelen jag någonsin spelat

Trackbacks & Pingbacks:

  1. Jag har blivit besatt | Ekke.se - 2011-10-30 @ 19:44

    […] sedan jag skrev mitt inlägg om Payday: The Heist har jag nästan varit besatt utav spelet, jag har legat vaken om nätterna och tänkt ut olika […]

  2. 55 timmar senare | Ekke.se - 2011-12-01 @ 18:12

    […] har det gått ett tag sedan jag äntligen blev level 145 i Payday: The Heist men jag har helt enkelt haft annat för mig, som att fortsätta spela. Min tanke var att jag skulle […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.