Påminnelse om terrorism

2009-04-28 @ 10:12 — 1 kommentar

Igår påmindes New York-borna om den 11 september 2001 då ett stort jumbojet flög omkring på låg höjd, tydligen var det dock bara Air Force One som flög för en fotografering av kända landmärken för framtida PR-ändamål. Det här var såklart ett extremfall, men i USA är de mer rädda för terror än på någon annan plats på jorden och det finns även väldigt många missuppfattningar där vilket gör att det bara blir ännu värre.

Väldigt många amerikaner har fått för sig att man måste vara rädd för alla muslimer, och de vägrar bland annat köpa av muslimerna för att de inte vill ”finansiera terrorbrott”. Kan vi om man går tillbaka nästan hundra år se ett annat exempel som liknar detta?

Sedan terrorattackerna i USA har nästan alla där gått över till noll tolerans i allt vilket innebär att du bara behöver se lite lustig ut för att bli gripen av polis, och låt oss inte börja tala om du skulle råka vara muslim och vilja åka flygplan. Alla muslimer är inte dåliga men några är det, samma sak gäller kristna och ja faktiskt allt folk på jorden oavsett religion.

Om folket i USA låter sig bli rädda över minsta lilla så bevisar bara det att terrorn har vunnit över dem, dock har jag förståelse för att folk blir rädda över den här händelsen som nu igår inträffade men på senare tiden har de börjat missbruka ordet ”terror” borta i staterna. Mitt blogginlägg som jag har skrivit nu skulle kunna betraktas som terrorism då jag baktalar USA, eller alla mina andra inlägg om religion.

För övrigt, har för mig att det var ett svenskt program som besökte en butik i USA där de sålde amerikanska prylar. I butiken fanns det en typisk ”bumper sticker” som säger ”Buy American” vilket alltså betyder att man ska köpa sådant som är producerat i Amerika, vilket blir rätt komiskt om man vänder på skylten för där står det ”Made in China”.

Om någon såg det här programmet och kommer ihåg vad det hette får ni gärna skriva en kommentar och berätta för mig. Glöm inte heller att ställa upp i min tävling där ni har chansen att vinna ”Battlefield Heroes”. Ha en fortsatt bra dag och lev väl.

Läs vidare:
Aftonbladet (1)
DN (1)
SvD (1)
How Americans Can Buy American (1)*

*Sådant här hade kallats för rasism i Sverige men är helt acceptabelt i Amerika.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

En kommentar till Påminnelse om terrorism

  1. Det är lyckligtvis lite lugnare nu, även om säkerheten har höjts så är det inte fråga om massgripanden utan anledningar eller för att man ”ser lite lustig ut”.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.