Date rape drogen progesterex

2009-05-06 @ 17:03 — 5 kommentarer

För ett flertal år sedan fick jag höra berättelsen om att kvinnor runt om i världen blev våldtagna med hjälp utav ”date rape drug” som bland annat skulle innehålla ”Progesterex”. Här nedan får ni ett exempel på hur berättelsen kunde låta.

”Hej alla föräldrar och alla andra som bryr sig om alla barn och ungdomar.

Enligt polis och sjukhus blev en kvinna kidnappad från en nattklubb och våldtagen flera gånger sedan övergiven. Hon kom inte ihåg vad som hände men försöker fortfarande avslöja våldtäktsmännen. Tillsammans med våldtäktsdrogen Rohypnol fanns spår av Progesterex, som är ett litet steriliserings-piller. Preparatet används nu av våldtäktsmän i samband med fester, för att våldta och sterilisera sina offer. Progesterex fås hos veterinär för att sterilisera större djur. Ryktet säger att progesterex som används med Rohypnol kallas för ’date rape drug’. Det som gäller för progesterex är samma som för Rohypnol, den ska ner i tjejens drink. Hon kommer därefter att vara i ett sådant tillstånd att hon inte kommer att minnas någonting av det som hänt kvällen innan. Progesterex löses snabbt upp i drinken och försäkrar att offret inte kommer att bli gravid efter våldtäkten. Därför behöver inte förbrytaren bekymra sig om eventuellt faderskap flera månader senare. Preparatets verkan är inte tillfällig utan permanent! Progesterex är utvecklat för sterilisering av hästar. Den kvinna eller hona som tar preparatet kommer aldrig att kunna få barn!

Förövaren kan få preparatet från alla veterinärer. Det är ofattbart lätt att få tag i och progesterex kan vara nästa preparat som slår igenom i ’nattlivet’. Hur otroligt det än låter så finns det internetsidor som beskriver hur du använder preparatet.

Sänd det här till alla du känner – speciellt tjejer. Akta dig när du är ute – låt inte din drink stå utan att du håller ett öga på den. Gör en ansträngning och vidarebefordra detta meddelande till alla du känner. Och killar, berätta historien för de tjejer som du känner.”

Det blev sedan bekräftat att det vara var en vandringshistoria som saknade sanning, men för bara några månader sedan skickades det ut sms med samma information, den här gången var det en doktor som var upphovsmannen till meddelandet. En person talade med mig om det här och var övertygad om att det var sant, ”Varför skulle en doktor ljuga för?”.

Låt oss bryta ned den där meningen och allt annat i den här berättelsen, förövrigt kan det vara bra att göra såhär varje gång man får ett kedjebrev.

  • Om en riktig doktor hade upptäkt det här problemet tvivlar jag på att den personen skulle skicka varken sms eller mail för att varna, det finns nämligen något som heter TV.
  • En sökning på det påstådda medlet ”Progesterex” lär inte ge något resultat i något medicinregister då det inte existerar, söker man dock på google hittar man flera sidor som säger att allt bara är påhittat.

Hur pålitlig än källan är bör ni alltid söka andra källor för bekräftelse innan ni sänder vidare kedjebrev, oftast behöver ni inte ens göra det om ni tänker logiskt. Hur många utav er har inte fått det kända mailet att Windows Live Messenger (MSN) ska börja kosta pengar och att ni måste skicka vidare mailet till alla ni känner för att slippa betala?

Många skickar vidare sådana här kedjebrev för att det är roligt, andra för att de känner sig hotade att skicka vidare. Låt er inte luras, skicka inte vidare. Jag kommer i fortsättningen nu skriva om fler kedjebrev du inte bör skicka vidare, det finns tyvärr en hel del.

UPPDATERING:
Hittade en rätt rolig parodi på det här kedjebrevet som faktiskt också är ett kedjebrev

PLEASE READ THIS, IT’S IMPORTANT NEWS TO ALL GUYS THAT GO OUT TO CLUBS OR BARS

Men, be more alert and cautious when getting a drink offer from a girl. Good girls out there, please forward this message to your guy friends. There is a new drug that is in liquid form.

The drug is now being used by female sexual predators at parties to induce their male victims to have sex with them. The shocking news is the drug is available virtually anywhere!

It goes by the street name ”Beer.”

All girls have to do is buy a ”Beer” or two for almost any guy and then simply ask the guy home for no-strings-attached sex.

Men are rendered literally helpless against such tactics.

Please! Forward this to everyone you know…

Läs vidare:
Truthorfiction: (1)
Snopes (1)
Sydsvenskan (1)
Wikipedia (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

5 kommentarer till Date rape drogen progesterex

  1. Vad får dom som skickade ut brevet ut av hysterin? Detta handlar väll inte om pengar?

  2. Sådana här kedjebrev tjänar de inte pengar på, antagligen skapade de kedjebrevet som ett experiment i början. Det finns dock farligare kedjebrev där folk ombeds skänka pengar till någon person som utger sig för att vara sjuk eller liknande, i 99% utav fallen är det lurendrejeri. Jag vet en del som känner sig tvingade att skicka vidare kedjebrev, och det är dåligt för dem psykiskt då det bland annat i kedjebrevet kan stå ”Skickar du inte vidare till 100 personer inom 5 minuter kommer du att dö”.

    Kedjebrev kan vara harmlösa på ytan, men som jag sa många mår dåligt varje gång de får ett nytt kedjebrev.

  3. hehe, när jag var liten fick man massa sådana brev. Alltså riktiga brev. mmmm… nostalgi

    ”Bryter du kedjan kommer något hemskt att hända”

  4. Jag minns vykorts-kedjebrevet, man skulle skicka vykort och få tillbaka X antal vykort. Senare idag har jag tänkt att skriva om en favorit till mig som verkligen gjorde mig förbannad, efter att jag hade fått kedjebrevet skrev jag tillbaka till personen som skickade och till alla den personen hade skickat till att det bara var bullshit. I kedjebrevet stod det att en unge praktiskt taget skulle dö om man inte skickade vidare och att AOL skulle betala läkarkostnaderna eller något liknande.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.