Msn läggs ner 1 juli

2009-05-07 @ 14:06 — 4 kommentarer

Den 16 juni 2007 fick jag ett meddelande som jag redan innan hade sett sedan tiden jag började använda mig utav Msn Messenger, jag gick självklart inte på det första gången och jag gjorde det inte de andra gångerna heller. Faktum är att i min inkorg med kedjebrev är det här påstående det mest vanliga, att MSN ska läggas ner och börja ta betalat. Låt oss läsa vad som skrevs i mitt meddelande och sedan bryta ned det även fast det är så uppenbart nu att det är lögn.

ReadThis:
Hey it is Andy and john the directors of MSN, sorry for the interruption
but msn is closing down.

This is because too many inconsiderate people are
taking up all the name (eg making up lots of different accounts for just
one person), we only have 578 names left. If you would like to close your
account, DO NOT SEND THIS MESSAGE ON. If you would like to keep your
account, then SEND THIS MESSAGE TO EVERYONE ON YOUR CONTACT LIST. This is
no joke, we will be shutting down the servers. Send it on, thanks. WHO EVER
DOES NOT SEND THIS MESSEAGE, YOUR ACCOUNT WILL BE CLOSED AND YOU WILL COST
£10.00 A MONTH TO USE. SEND THIS TO EVERYONE ON YOUR CONTACT LIST. NOW YOU
KNOW WHAT TO DO. PLEASE DO NOT FORWARD THIS or REPLAY. COPY THE WHOLE
EMAIL. GO BACK TO YOUR INBOX AND CLICK ON NEW. AND PASTE THANK YOU FOR YOUR
ATTENTION

Trodde ej heller mina öron eller ögon… men från 01 juli 2007 är
MSN inte längre gratis. Du kan undvika att bli debiterad om du skickar
detta meddelande till minst 18 personer. Detta är inget skämt (du kan kolla
WWW.MSN.COM) När du har skickat det till 18 personer, får du ett e-mail och
din ”gubbe” blir blå. PS. kopiera och skicka vidare detta meddelande! DS

Låt oss nu ta upp några viktiga punkter i det här mailet som talar emot att det skulle ligga någon som helst sanning i det.

 • Personen som valde att skriva på svenska hade tydligen inga vidare engelskakunskaper då det inte står någon som helst information om något datum i den engelska texten.
 • I första meddelandet står det att man måste skicka vidare till alla i sin kontaktlista, i det andra meddelandet står det 18 personer.
 • Tydligen finns det en gräns för hur många namn som får användas hos hotmail, redan här borde man förstå att allt är påhittat och lögn.
 • Om Microsoft skulle få för sig att ta betalt för MSN tror jag att de skulle förlora en hel del användare och det skulle inte gynna dem alls, förövrigt skulle de inte då behöva så mycket reklam som de redan har/hade.
 • För att försöka få oss att tro det är sant har den svenska personen sagt att man kan läsa om det på Msn.com, men där fanns ingen information alls om att de skulle börja ta betalt. Genom Archive.org kan vi kolla exakt vad som stod på Msn.com dagen då jag fick meddelandet här.
 • Tänk efter lite, om jag vill att du ska läsa om en händelse på Aftonbladet länkar jag inte till huvudsidan utan själva artikeln.
 • Om de ändå tänker stänga ner alla servrar, tror du verkligen att det hjälper om man skickar vidare ett ynka mail till alla i sin kontaktlista?

Jag har för mig att folk blev oroliga utav en riktigt anledning, Msn Messenger skulle byta namn till Windows Live Messenger och då spreds det att Msn skulle läggas ned och på den vägen är det. Från början var det ett löst rykte men ryktet utnyttjades då Microsoft gick ut med namnbytet.

Nu efter en titt till i inboxen hittade jag ännu ett meddelande, men med ett annat datum.

Trodde inte heller mina öron, men från 01 juli 2006 är MSN inte

längre gratis. Du kan undvika att bli debiterad om du skickar
detta
meddelande till minst 18 personer. Detta är inget skämt (du kan
kolla WWW.MSN.COM) När du har skickat det till 18 personer får
du
en e-mail och din ”gubbe” blir blå. PS kopiera och skicka vidare
detta
meddelande!

Fungerar det inte det här året kanske det gör det nästa år. Faktum är att om man söker vidare finner man ett gäng olika datum som sträcker till från 2001 och framåt, och det gäller inte bara Msn utan även Yahoo messenger och AOL.

Jag har inga mer kommentarer angående det här idiotiska kedjebrevet som gång på gång hittar sin väg in i min inbox. Låt er inte luras nästa gång.

Läs vidare:
Breakthechain (1)
Snopes (1, 2)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

4 kommentarer till Msn läggs ner 1 juli

 1. Hej!!

  Denna kommentar kanske inte ska vara här, men hittar inget annat ställe.

  Jag har en egen blogg (skrev länken) och när jag såg den här bloggen såg jag att du hade så att besökarna kan ”rösta” på inläggen. Hur gör du det? Är det någon kod du skriver in eller liknande?

  Tacksam för svar!

  Och förresten, jag tyckte den här bloggen var intressant, skulle du vilja göra länkbyte med min blogg?

  Mvh
  Laffe

 2. Hej!

  Okej då vet jag.

  Jag lägger upp en länk nu så kan väl du lägga upp en?

  Tyvärr har jag inte tid med det just nu, men någon gång kanske jag skaffar WordPress.

  Mvh
  Laffe

 3. Det här är också riktigt kul:
  ”YOUR ACCOUNT WILL BE CLOSED AND YOU WILL COST
  £10.00 A MONTH TO USE”

  Inte nog med att kontot stängs, de kommer även hyra ut dig för £10 per månad.

 4. Läste tydligen inte tillräckligt noga i texten, hehe ja det är ju fruktansvärt att de även kommer hyra ut mig för £10 i månaden, skulle gissa på att det står någonstans i användaravtalet att de har rättighet att göra så.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.