Mitt lösenord har läckt

2011-10-25 @ 20:15 — 3 kommentarer

En utav de stora nyheterna idag är att någon har hackat Bloggtoppen.se och kommit åt över 90 000 lösenord och ett utav detta lösenord var mitt. Nu var det dock ingen större fara för mig då det var ett lösenord som jag inte använder mig utav, men för säkerhetens skull valde jag att ändra lösenord på alla viktiga sidor till ett MYCKET säkrare lösen.

Jag råder er alla att kolla listan som finns här, öppna filen och tryck på CTRL + F för att söka i textdokumentet, är ni en utav de drabbade bör ni snarast byta lösen på din mailadress, facebook etc.

Läs vidare:
DN (1, 2, 3)
Svd (1, 2, 3, 4, 5)
Svt (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
Aftonbladet (1, 2, 3, 4, 5, 6)
Sr (1, 2)
Gp (1, 2, 3, 4)
Expressen (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8)
Mvt (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

3 kommentarer till Mitt lösenord har läckt

  1. Websiterna har för dålig säkerhet , lösenorden sparas i databaser eller i filer. Lösenorden ska sparas krypterat en katalogtjänst som kontrollerar inloggningsuppgifterna, det är mycket svårt att komma åt dessa uppgifter. Bloggsiterna är uppbyggda av ”amatörer” utan säkerhet. Det finns bra lösningar men det tar lite tid att bygga.

  2. Jobbigt att du drabbades! Det går också att lätt söka i databasen här:
    http://ajour.se/kolla-om-din-mejladress-finns-med-i-den-hackade-databasen/

  3. Självklart är det jobbigt när sådant händer men jag blev inte direkt drabbad mer än att jag bytte lösenord på vissa ställen för att försäkra mig ännu mer, nu har jag ett tämligen säkert lösenord som blir svårt att md5-unhasha

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.