Mina tankar om kvällens ”Söndagsparty med Filip & Fredrik”

2009-04-19 @ 22:58 — Lämna en kommentar

Ikväll var det alltså dags för Filip & Fredriks nya program ”Söndagsparty med Filip & Fredrik” vilket jag satt bänkad framför. I början kunde man se hur de tog död på all konkurrens genom att avslöja hela filmen på TV4 som gick samtidigt som det här programmet. Jag kunde inte låta bli att tänka på hur det skulle vara att vara en amerikan och se det här programmet, jag skämdes en aning.

Det måste vara grymt rörigt för dessa stackars amerikanare som både för höra svenska och engelska samtidigt från två personer, men de verkar ta det bra även fast de såg smått förvirrade ut ibland. Jonas Gardell dök upp och en rad med ytliga frågor blandat med snack om Marilyn Manson följde vilket bevisade att Filip och Fredrik var smått nervösa över att ha en sådan stor person i sin show, men de försökte verkligen att ge Jonas Gardell den tid som han förtjänade.

När det var dags för Marilyn Manson att komma upp på scen kunde man nästan ana att det här kunde gå hur som helst, bland annat fick han med sig sin drink som han påstod var absint. Det snackades om hans påstådda sexakt i logen och en del oöversätterliga skämt flödade.

Även fast Jonas och Marilyn var ett omaka par fungerade det rätt bra och de fick nästan bättre kontakt med varandra än av Filip och Fredrik fick till Marilyn även fast Jonas hade en knappt godkänd engelska. Det jag inte förstår är varför de ska slänga upp en del larviga inslag som får oss att bara se dumma ut, hoppas verkligen att de inte får fel uppfattning om oss. Imorgon ska jag försöka få tag på min amerikanska vän för att se om han möjligtvis skulle kunna kolla på programmet och bilda en uppfattning.

Helt plötsligt dök Felix Herngren upp på en kopieringsapparat, han skulle tydligen kopiera skinkorna för humorns skull. Något vidare inslag blev det inte utav den scenen vilket var helt onödig enligt mig. Sen dök ännu ett stjärnskott upp, Howlin’ Pelle från The Hives som jag beundrar väldigt mycket dock kunde han inte riktigt visa vad han gick för i kvällens musikinslag vilket jag tycker är lite synd för han är riktigt duktig i andra fall.

Godkänd start men de borde dra ner på förvirringen och förlöjligandet av svenskar, i varje fall det onödiga förlöjligandet av svenskar som vi ofta får se i Filip & Fredriks produktioner som är filmade i USA. Vi får vänta och se vad som händer i nästa program, jag ska sitta bänkad även då och jag hoppas att ni också gör det.

Läs vidare:
Aftonbladet (1, 2)
DN (1)
SvD (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.