Liza Marklund har taskiga källor

2009-03-25 @ 21:42 — Lämna en kommentar

Idag snubblade jag över Liza Marklunds krönika ”Träng inte ut våra musiker!” som i stort sett handlar om hennes kompis band ”Stockholm Stoner” som tydligen hade blivit utsatta för 80 000 illegala nedladdningar. Som många andra innan mig har kommenterat har jag aldrig hört talas om det här bandet, antagligen inte många som har gjort det heller men 80 000 nedladdningar borde ju innebära att det är ett rätt populärt band? Svaret är ”Nej” och det kommer jag återkomma till inom kort.

I krönikan gråter Johan Wahlström ut över att hans nya skiva har sålt dåligt pågrund utav alla illegala nedladdningar. Johans band hade valt att sälja den nya plattan exklusivt till Coop för att Eagles hade släppt den exklusivt till Walmart i USA. Det är för det första en enorm skillnad på Coop och Walmart, men jag låter det hållas en stund, eller nej här kommer det. Coop Forum har för närvarande 65 fysiska butiker, Coop Extra har 64 fysiska butiker just nu i Sverige jämförelsevis med Walmart som har närmare 4000 fysiska butiker. Jag kan inte beskriva hur idiotiskt det är att gråta ut i pressen och börja skylla ifrån sig då man själv har gjort fel.

Sen står det i krönikan att skivan hamnade på topplistan med 379 sålda exemplar. 13 plats på någon topplista som faktiskt inte nämns någonstans i krönikan, med andra ord kan det lika gärna ha varit ”Börjes topplista” vi snackade om eller liknande.

Åter till anklagelserna om 80 000 illegala nedladdningar, vart kommer siffran ifrån? Peter (Brokep 1, 2) från Piratebay har knäckt nöten. Antagligen har Johan lyckats komma in på google eller en annan sökmotor och sökt efter ”Stockholm Stoner + torrents” för att sedan komma in på en rätt så fejkad torrentsida som ger falsk statistik över nedladdningar etc. Du kan t.ex. söka efter ”ekke pekke polla pelle” på sidan och få ihop runt 50 – 80 000 antal illegala nedladdningar av en fil som heter det. Här har ni sidan och glöm inte att söka efter något annat helt random.

I övrigt finns faktiskt inte ens skivan på någon torrent-sida över huvudtaget, allt är bara ett PR-trick från Johan och Lizas sida. Genom att påstå att det här toppenbandet har lidit rejält av nedladdningar i pressen gör de reklam för det här bandet som antagligen var döda redan innan de släppte skivan.

Vill avsluta med ett citat från krönikan som väl är värd att diskutera. Det här är så otroligt idiotiskt sagt att jag knappt finner ord, dock finns det säkert någon besökare här som kan sätta ord på allt hat man känner då man läser följande citat direkt utdraget från Marklunds krönika.

”Det går att sätta filter på nätet, kineserna klarar det ju.”

Öppnar upp för debatt.

Uppdatering:
Sökte lite och har nu hittat en del recensioner av Stockholm Stoners skiva. Kommer det komma som en chock att de har blivit rejält sågade? (Recension 1, 2, 3, 4, 5)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.