Kvällen då internet dog

2009-05-05 @ 23:10 — 4 kommentarer

Idag blev jag och en hel del andra här i staden Motala utan internet en längre stund. När jag blev av med det var jag mitt uppe i ett videoklipp från en TV-show där James Randi briljerade genom att avslöja folk som påstod sig ha paranormala krafter. Jag som är beroende utav nya kunskaper skulle just precis söka ett namn på wikipedia när jag märkte att internet hade dött, varpå jag kände mig handikappad. Snabbt skrev jag ned allt jag hade tänkt att söka på och sedan började jag att starta om modem och datorn men inget resultat, efter en stund ringde min mor som tydligen hade samma problem vilket kändes som en rejäl lättnad för mig då det inte var något fel på datorn.

I skrivande stund har jag fortfarande inte fått tillbaka något internet och jag skriver därför det här inlägget i anteckningar. Det är i sådana här tillfällen man verkligen förstår hur beroende man är utav internet och jag personligen mår inte bra över den  vetskapen då jag vet att jag har fungerat perfekt innan utan internet, och jag vet att det finns många andra som tycker likadant som mig. Även om jag sitter och spelar ett spel som inte kräver internet känns det inte lika roligt längre då inte internet fungerar, speciellt för mig som ofta avbryter vad jag håller på med för att söka efter ny vetskap på wikipedia och google.

Genom att ha internet tillgängligt i hemmet sparar jag enorm tid om jag hade varit likadan utan för biblioteket ligger några kilometer ifrån där jag bor. Det var verkligen synd att det började krångla så sent på dagen som 20:00 då jag om det hade hänt tidigare kunnat hitta på något utomhus vilket inte blir allt för ofta.

Har ni några tips på vad man kan göra när internet slutar att fungera?

Sist internet slutade fungera sprang jag fram och tillbaka mellan olika lägenheter för att se om min lägenhet var den enda drabbade, det visade sig dock att någon elektriker hade ryckt ur en del kablar i huset vilket resulterade i att både TV och bredband rök. Vad ägnade jag mig åt den dagen? Jag satt och väntade, ringde en kompis för att berätta om hur tråkigt allt var och jag sprang även ut till elektrikern för en lägesrapport. Några timmar senare började allt fungera igen, men några dagar senare var jag i samma läge igen men då hann jag knappt börja klaga förrens det började fungera igen.

Över till frågan igen, har ni några tips på vad man kan göra när internet slutar att fungera utöver att vänta?

Uppdatering:
Tydligen var jag absolut inte ensam och det står om den här händelsen i pressen. Var ni en utav de drabbade möjligtvis?

Läs vidare:
Aftonbladet (1)
DN (1)
SvD (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

4 kommentarer till Kvällen då internet dog

 1. Snålheten bidrar visheten, som det heter…..

  Av denna anledning skall man undvika s.k “triple play”.

  Dubblering av känslig utrustning på andra platser och UPS:er som fungerar kostar inte mycket. Hoppas detta blir en läxa för Comhem.

  Som konsument skall du alltid tillse att ha tillgång till en analog teleförbindelelse via kopparkabel, ett gammalt hederligt modem, och telefonnummer till en modempool, så du kan ringa upp till Internet.

 2. Det här kommer att låta helt skevt, men jag ger det ett försök. Använde du bananaisland för flera år sedan, med samma smeknamn? (:

 3. Rätt nyligen var det en annan person som kände igen mig från samma sida vilket måste innebära att jag tydligen var populär där. Självklart är jag samma person om jag inte minns helt galet fel.

Trackbacks & Pingbacks:

 1. Den stora manliga katastrofen! « Ironia - 2009-05-06 @ 13:24

  […] här , här, här  eller […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.