Kriget som aldrig tar slut?

2010-10-07 @ 08:55 — Lämna en kommentar

Det sägs inte mycket om kriget i Afghanistan i media sedan kriget i Irak drogs igång. Talibanerna finns fortfarande kvar och det är oklart om Osama Bin Laden fortfarande är vid liv eller inte. Jag förstår faktiskt inte varför de skickar allt fler soldater dit då det inte verkar finnas något stopp på kriget, det är inget land de krigar mot utan det är terrorister som finns överallt, ingen sida kommer vinna ett sådant krig.

Under krigets gång har vi fått höra en hel del vad militärerna och fångvaktarna har gjort mot det afghanska och irakiska folket som övergår mitt förstånd, men det är antagligen svårt för styrkorna att urskilja civila från fienden.

Vad gör den svenska styrkan i dessa skandalösa krig egentligen då vi anses vara ett utav de mest fredliga länderna på jorden? Jag skäms över Sverige då vi fortsätter att skicka allt fler soldater till ett krig som aldrig kommer ta slut. Samtidigt har jag genom åren skrutit om Alfred Nobel då jag har pratat med utländska kompisar, mannen som uppfann dynamiten. Vi bygger krigsplan, torpeder och vi skickar iväg trupper samtidigt som vi anser att vi inte har varit i krig på flera hundra år. Vi hjälpte för tusan tyskarna under andra världskriget då vi var så djupt imponerade utav Adolf Hitler samtidigt som nazisterna smidde planer om att invadera oss.

Skärpning Sverige, antingen erkänner vi att vår fredssvit är bruten eller så gör vi något åt saken.

Läs vidare:
Svd (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11)
Aftonbladet (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.