Jorden går under på lördag

2011-05-19 @ 20:42 — 2 kommentarer

Kommer in en aning sent då jag tidigare inte en orkat lägga energi på något så löjligt som att jorden ska gå under på lördag bara för att ”bibeln” säger det. Enligt ”Profeten” Harold Camping kommer jorden gå under den 21 maj 2011 och det är enligt honom ej någon tolkning utav vad som står i bibeln, det står helt klart i bibeln att det är så helt enkelt. Att han har haft fel innan väljer jag att bortse men hans beskrivning hur han kom fram till att det står i bibeln är helt underbar.

Siffran 5 står för ”försoning”, siffran 10 är ”fullkomlighet” och siffran 17 är ”himlen”.
Tar man då alltså försoning och multiplicerar det med fullkomlighet och sedan multiplicerar det med himlen, i kvadrat, blir siffran alltså 722 500. Alltså antalet dagar som har gått sedan Jesus korsfästes högst upp på Golgata.

– Jag trillade nästan av stolen när jag fick fram siffran, säger han till tidningen.

Att han sedan påstår att det står klart och tydligt i bibeln att det är just på lördag som jorden kommer gå under och att det inte är någon vild tolkning är helt sanslöst underhållande och skrämmande. Jag hoppas innerligt att ingen låter sig luras utav honom till att tro på något så sanslöst idiotiskt.

Om det nu är folk som låter sig luras hoppas jag verkligen att de ej vidtar några förberedande åtgärder inför detta som inte kommer ske, ännu mer hoppas jag att folk som tror på detta håller sig vid liv tills det hela uppdagas som ännu ett ”misslyckande”.

Läs vidare:
Aftonbladet (1)
Expressen (1, 2, 3, 4)
GP (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

2 kommentarer till Jorden går under på lördag

  1. Inte för att jag trodde på Harlod Campings domedags profetia, så tycker jag att du är ju på samma nivå som honom om du säger att du VET att jorden inte går under. Den kunde ha gått under, man kan inte veta saker innan. (Inte för att jag personligen tror att alla gravar öppnas upp och man kommer till helvetet/paradiset beroende på hur man varit om jorden går under). Men det är inte en omöjlighet att jorden går under. Vi kan inget veta. Så att säga att Camping är en ”stolle” bara för att han är religiöst troende så kan man ju säga att du en är ”skeptiskt-vetenskaplig-stolle” som tror sig veta bättre bara för att dina ”källor” är vetenskapliga. Du vet inget, Harold vet inget. Jag vet inget. Men vi behöver inte låtsas som att vi vet om något när vi inte gör det.

    För att citera kära men ack så visa Sokrates:

    “…det förefaller som skulle ingen av oss veta något verkligt värdefullt, men han tror att han vet det utan att veta det, under det att jag varken vet det eller tro mig veta det. Just på denna enda lilla punkt synes jag således vara visare än han, att jag ej tror mig veta vad jag ej vet.”

Trackbacks & Pingbacks:

  1. En chefspappas vardag… » Gå under eller gå på kalas? Det är frågan! - 2011-05-20 @ 07:53

    […] det bäst där ute! Andra bloggar: Anders Frihamn, Bintan, Ekke, Mad World, The one and only Netten, Törnebohms hotspot, Alla dessa tankar, 730418-xxxx, […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.