Jobbiga grannar

2011-10-30 @ 20:58 — 2 kommentarer

Ni som läser min blogg nästan dagligen vet om att jag precis har flyttat från Motala till Trollhättan och i båda städerna verkar det finnas jobbiga grannar. I Motala har jag bott i hela mitt liv, har haft en hel del lustiga grannar som t.ex. en äldre polsk tant som kastade rotfrukter på folk genom sitt fönster och högg sönder en dörr med en yxa för att hon tyckte att grannen över henne var för ljudlig.

Den tanten hade självklart problem och det var synd om henne, efter ett tag kom polisen och tog hand om henne och jag såg henne aldrig mer. Efter henne tog det många år innan jag fick någon ny granne som var lite tokig, för ett år sedan flyttade jag till en ny lägenhet och helt plötsligt blev jag både granne och “kompis” med en mytoman-psykopat.

Varje gång jag råkade ut för den här mannen pratade han om hur många han hade dödat och vilka han ville “undanröja”. Han hade förövrigt även kontakt med den ryska maffian och hade inget hjärta för “kriminella har inget hjärta”, hjärtat hade han givit bort till en liten pojke. Den här personen, tro det eller ej, hade både fru och barn. Något han också pratade om väldigt ofta var hur många tjejer han hade haft samtidigt som han hade varit gift och att hans fru hade varit otrogen mot honom en gång. Personen som hon hade varit otrogen med låg ju självklart på botten utav ett hav.

Jag är ingen expert direkt men jag såg verkligen ingenting i honom som skulle kunna locka någon som helst att hoppa i säng med honom, han var inte vidare värst trevlig och såg allmänt äcklig ut. Värst utav allt är att han tydligen håller på att utbilda sig till att bli sjuksköterska för att man “tjänar ruskigt mycket pengar”. Han sade åt mig att “Läkare ska man bli, känner en som tjänar 50 000 kr i veckan”. Det var bara att nicka och hålla med allt han hade att komma med för man visste aldrig riktigt var man hade honom.

Nu slipper jag dock honom men redan har jag fått en ny intressant granne som finner det roligt att klaga i det dolda på folk. Vad jag vet brukar man som standard ha att man inte får väsnas efter klockan 21:00, men i de här husen gäller 22:00. För henne ska det tydligen vara tyst efter 19:00. Kommer antagligen få en del material att skriva om i framtiden genom henne, just nu låter jag det mesta vara osagt då jag inte riktigt har greppat henne än.

Har ni haft några jobbiga grannar som ni vill dela med er utav?

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

2 kommentarer till Jobbiga grannar

 1. haha stackare.. :)
  dock inte haft så jobbiga som du haft men.. ska försöka komma ihåg alla, min första granne hade väldigt högljut sex, då hade jag ändå radio på när jag skulle sova. överdriver inte att det höll på i 2 timmar..

  sen kom festandet.. precis fått baren att sova och dödstrött själv och när man lagt sig så kommer pop/Rmb dunka dunka..eller vad det nu kallas.. samma gällande tiden var ju 23.. men denna dam ville festa på hög volym till 24-1..

  sen bråket om kvällarna..
  mannen i huset jobbar till 6 om dagarna, efter det bråkar som oregelbundet tills klockan blivit 12. och så har de barn som springer med gåvagn/ något med hjul. efter klockan 11. enligt mig ska barn.. små barn sova mellan 7-9.
  och självklart så blir båda mina killar oroliga och sover dåligt om kvällen när de bråkar så pass.. väldigt tråkigt.

 2. I ett annat trapphus jag bodde i var nog minst hälften alkoholister vilket gjorde att både helgerna och vardagarna inbringade en hel del kalabalik. Det var bråk i trapphuset mitt i natten och ryckningar i dörren och slag i väggar och ambulanser. Men ändå gillade man det på något sätt för det bröt mot vardagen.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.