Jesus älskar bara vissa

2009-12-04 @ 22:39 — 1 kommentar

Idag blev jag riktigt arg då jag läste en artikel på Aftonbladet som handlade om 43-åring som för drygt två år sedan dog i en arbetsolycka på en kyrkogård. Till saken hör att kyrkoherden och kyrkorådets ordförande inte anser att något skadestånd ska betalas ut till mannens två barn som de anser inte lider utav förlusten då de är förståndshandikappade.

Kersti Ingmar som är familjens försvarsadvokat fäller följande kommentar:

”Man trodde att kristna människor skulle ha mer etik och moral”

Det är många gånger som kyrkan håller upp ett dåligt ansikte men det är sällan det är så uppenbart som den här gången och det talar emot deras påstående att alla är lika mycket värda och att Jesus älskar alla, det är tydligt att förståndshandikappade är i ett fack för sig.

Jag vet att alla inom kyrkan inte delar denna åsikt men då tycker jag det är dags att de säger ifrån för annars är de lika skyldiga som de som vägrar betala ut skadestånd på grund utav ett förståndshandikapp.

Att anta att kristna har mer etik och moral än ”vanligt folk” är självklart inte rätt då det inte är en religion som bestämmer hur vi är som människor utan oss själva och med tanke på att en text kan tolkas på fler sätt en ett finns det så många olika troende och många vill då få det till att oliktänkande religiösa ledare är sektledare, men deras tro är inte mycket värre än den som anses vara ”ren”.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

En kommentar till Jesus älskar bara vissa

  1. A. Där ser man vad gravt hjärnskadade bibelfanatiker, kan häva ur sig. Jag säger bara detta…bibelfanatism är en grav störning.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.