Jag utmanar Maggie Nath

2009-10-11 @ 23:51 — 19 kommentarer

Skrev i ett tidigare inlägg om bland annat Maggie Nath som var ett utav ”stjärnmedierna” på en andekryssning. Några timmar efter att inlägget publicerats fick jag en intressant kommentar utav Maggie själv som löd: (och jag kan börja med att säga: Borde inte ett medium veta vad jag heter?)

Hej Anton!
Vad intressant att du hade en åsikt om det som visades i klippet. Men jag måste själv säga till mitt försvar att det är inte det som de visar eller beskriver som gör att så många sett mig och åter ser mig jobba utan information som är tydlig och enkel, och ger dem klara svar, annars hade jag inte överlevt i en värld så synisk som denna.
Men visst,,, ser man dagens klipp på internet så är det inte så konstigt att man reagerar som du kanske, själv hade jag blivit nyfiken och kanske sökt reda på mer information.
Men tack och lov så är vi alla olika, trots den yttre olikeheten.
kram på dig!

Varpå jag svarade:

För det första heter jag inte Anton utan Ekke, men det är mänskligt att fela. För övrigt tycker jag att ett medie borde veta vad jag heter men jag är villig att släppa det. Jag har full förståelse för att det som visas i media inte är allt, det är klippt och förvrängt för att styrka en sida men jag tror heller inte att du hade valt att visa både dina fel och träffar i samma klipp om du hade valt att redigera materialet. Personligen tycker jag att det är jättekul att du har kommenterat mitt inlägg och jag har tänkt att ägna ett helt inlägg åt dig antingen idag eller imorgon.

Du påstår att du kan tala med andar eller att andar talar genom dig, om du är villig får du gärna försöka motbevisa vad jag har skrivit i det här inlägget och komma med information om mig som inte står någonstans på internet eller information som inte stämmer in lika bra på mig som på någon annan. Om du lyckas tillräckligt bra är jag villig att be dig om förlåtelse.

Om du (Maggie) verkligen har kontakt med andar ber jag dig att svara på några frågor, lyckas du kommer jag be dig om förlåtelse och jag har även tänkt att i sådana fall ändra mitt inlägg om dig. Misslyckas du eller antar du ej min utmaning står inlägget kvar utan några vidare ändringar. Frågorna är noga utvalda så du ej skall kunna söka dig till svaret genom google eller liknande. Om du hittar svar på andra frågor om mig får du gärna ta med dessa också, men de kommer ej att räknas i resultatet.

Här kommer frågorna jag gärna vill ha svar på:

Vad för motiv är det på mitt duschdraperi?
Vad hette min klasskamrat i förnamn som dog när jag slutade nian?
Hur många kuddar har jag i sängen?
Vad står det på mina datahögtalare?
Jag har ett kort i plånboken som aldrig har använts, vilket?
Vad heter min senaste inhandlade bok?

Jag tycker att dessa frågor borde räcka tills vidare, som du/ni förstår går det inte att gissa sig till dessa svar och om man använder sig utav tekniken cold reading är det helt lönlöst då jag ej kommer ge någon slags feedback utan jag förväntar mig raka svar. Då jag vet om att det kan vara lätt att missa detta inlägg kommer jag även välja att kontakta dig och länka till det här inlägget så du ej missar det.

Jag hoppas självklart att du kan motbevisa mig, men det har inte funnits någon tidigare som har lyckats med det. Lycka till.

Uppdatering #1:

För att det ska bli något mer kontrollerat är jag villig att träffa Maggie Nath och ha svaren med mig i ett kuvert, kommer dock begära att få filma mötet i sådana fall och kontrakt om att jag har fulla rättigheter till att lägga upp materialet kommer skrivas på innan själva inspelningen äger rum. Att träffas är absolut inget krav, men om Maggie känner att hon inte kan lita på att jag är ärlig då jag rättar hennes svar är det en rätt bra lösning på problemet.

Uppdatering #2:

Har valt att kontakta Maggie nu över mail, har nämligen fått en del tips om hur hela testet skulle kunna gå till. Om Maggie antar utmaningen kommer ett dokument med svaren att skickas till henne, dokumentet kommer vara lösenordsskyddat och hon kommer få lösenordet först då hon har besvarat frågorna. Resultatet kommer sedan att publiceras här på bloggen. Väntar med spänning på svar från Maggie.

Uppdatering #3:

Jag har valt att lägga upp filen på internet där svaren kan hittas, filen är lösenordsskyddat och lösenordet kommer endast avslöjas om Maggie kommer med ett svar. För er som är intresserade kan det vara en god idé att ladda hem filen och spara den, då kan även ni kontrollera så det har gått rätt till. Här hittar ni filen.

Uppdatering #4:

Aftonbladet har nu valt att ta bort videon där Maggie Nath figurerar, antagligen efter påtryckningar från medierna själva. Maggie Nath skrev för övrigt en kommentar om just den där videon igår som löd:

Vill påpeka att du borde inte ha denna videolänk på din hemsida för den saknar rättigheter för att få publiceras.

Som vanligt när något publiceras om medierna som de inte tycker om ska det hotas, otroligt synd att Aftonbladet valde att backa den här gången och faktiskt ta bort videon. Vi får hoppas på att någon har en sparad kopia utav klippet och att det dyker upp igen, men det är nog att hoppas på för mycket.

Uppdatering #5:

Jag har fört en mailkonversation med Karin Ahlborg som skrev artiklarna om andekryssningen och det har framkommit att det inte var några rättighetsproblem som var avgörande då videoklippet togs bort. Det framgick att alla som medverkade i reportaget var väl medvetna om att de filmades och blev fotograferade för Aftonbladet. Själva anledningen till att videoklippet togs bort var följande:

Att vi har tagit bort klippet beror på omtanke av Maggie Naths döttrar som tydligen tagit väldigt illa vid sig av klippet och vi har absolut inte haft för avsikt att åsamka barn skada på grund av reportaget.

Med det i åtanke tycker jag att det var en god idé att videoklippet togs bort för barnen ska absolut inte behöva lida för något deras föräldrar gör eller har gjort.

Uppdatering #6

Maggie Nath har nu svarat på mitt inlägg här. Jag har läst igenom hennes inlägg och kommer nu ta upp några viktiga punkter i vad som skrevs.

Jag jobbar inte som medium utan som trancemedium, det är lite olika saker, bland annat att jag inte pratar med döda/andar utan att jag kanaliserar andliga energier som använder sig av min kropp för att visa sin förmåga att använda fysisk materia.

Angående utmaningar så är de intressanta och jag är mycket intresserad av utmaningar. Men vi har ett problem. Du har ställt en utmaning som bygger på en tes om vad du tror/anser att jag kan och du har valt ett område som handlar om ESP och fjärrskådning, dvs. remote viewing. Eller så tror du/anser du att andar talar om för mig vad som är/finns. Tyvärr gäller inget av det för mig.

Jag har något som heter vaken medvetenhet, och med det menas att jag har en förmåga att bli ett med anden (observera! anden är inte en död person eller andeväsen utan ett metaforiskt begrepp för det ickefysiska alltet, i likhet med det kristna begreppet ande – i kropp, själ och ande.) I detta trancenderade tillstånd så är det olika hur informationen kommer till mig och beror på mitt eget sinnestillstånd oftast.

Maggie lyssnar till det som är mest akut för dig att veta. Det förklarar hon nästan omgående i er session. Därefter söker Maggie information som berör ämnena jobb, hälsa, familj, kärlek , kost och andlig utveckling. Allra sist ger Maggie dig en möjlighet att ställa egna frågor. Oftast visar det sig att allt det Maggie har berättat var det du undrade över.

Men som du själv skriver i ett inlägg, att även om jag mot förmodan skulle ha svarat rätt på dina frågor så hade det i sig inte visat något mer än slumpen, enligt din tro på andras förmåga av att känna till information om någon annan. Så just nu vet jag inte hur vi ska komma till en situation där vi både blir tillfredställda samt får klarhet över, huruvida om det du känner är sant.

Det framgår alltså att min utmaning är ett problem då Maggie inte kan utföra fjärrskådning och ESP och kan alltså därför inte svara på mina frågor, men det låter lite motsägelsefullt då hon i en beskrivande text lite längre ned i sitt inlägg skriver att hon kan ge information om jobb, hälsa, familj, kärlek, kost och andlig utveckling plus att hon även kan svara på andra frågor under trance, borde inte det vara omöjligt för henne om hon inte kan utföra fjärrskådning och ESP?

Jag håller fast vid mina frågor och om det nu är så att Maggie inte kan genomföra detta utan att träffa mig så är jag villig att resa en bit, Maggie kan då genomföra sin vanliga rutin för att sedan svara på mina frågor. Om man ska fatta den beskrivande texten om henne som att hon kan svara på frågor borde inte mina frågor vara några problem alls.

Uppdatering #7:

Maggie Nath har givit mig ännu ett svar i ett nytt inlägg som ni hittar här. I stort sätt går hela inlägget ut på att förtydliga det förra inlägget vilket jag tydligen hade tolkat en aning fel. Det känns som att frågorna jag tidigare ställde ej kommer att fungera den här gången men jag har kommit på ett annat sätt att testa Maggie om hon är villig att gå med på det.

Maggie tar upp ett exempel i sitt inlägg där hon har beskrivit bland annat hur det står till i hemmet och i kärleken för en viss person, det är just det jag har tänkt att Maggie skulle göra på mig om hon är villig till det och utifrån det kan jag se hur bra det stämmer in på mig. Jag hoppas självklart att Maggie går med på det och att jag får tillåtelse att publicera informationen som Maggie får fram om mig.

Uppdatering #8:

Nu har Maggie kommit med ett nytt svar på hennes blogg angående ändringen av utmaningen. Inlägget i sin helhet hittar ni här. Tänkte ta upp några viktiga punkter som nämndes i inlägget och sedan mitt svar på dessa punkter.

Utmaningen är perfekt för mig, dvs den handlar om det jag gör och det jag gör bra men som jag sällan utmanar själv.

Ett självklart steg i rätt riktning, jag valde att ändra utmaningen efter att ha förstått att du inte använder samma teknik som andra medium gör. Utefter din beskrivning valde jag sedan att helt enkelt ändra utmaningen så att den skulle passa dig bättre.

Men utmaningen har sina problem och det är, att om Ekke inte vill att jag ska ha rätt så äger han kontrollen över informationen. Med det menar jag att han kan säga NÄÄ så är det inte, även om jag har rätt.
Så hur gör man för att undvika att det kan uppkomma??? Min tanke var en neutral kontrollperson, men då måste den vara en mästare på att tolka olika sätt att uttrycka sig på, nästintill lingvistiker, för vi har redan märkt att jag och Ekke utläser olika betydleser av samma ord. Och nu vet vi även att Ekke är skeptiker och behöver rätt formuleringar för att inte slingra sig.

Jag är helt medveten om att det har med tillit att göra i just ett sådant här test, det jag kan ge dig är mitt ord men det är inget värt om man inte litar på personen. Problemet är att denna neutrala kontrollperson bör veta vem jag är som person och hur det står till i mitt liv et cetera men samtidigt inte vara en person som tar ställning för mig. Om du känner att du inte kan lita på mig som skeptiker ska jag självklart försöka spåna efter en lösning på detta problem.

Att svara JA på utmaningen är för tidigt, men intresset är där…. låt oss fortsätta hitta vägen, vägen vi kan vandra fram till en gemensam situation där vi utmanar varandra och kanske får lära oss mer om oss själva.

Ekke… Har du funderingar på hur vi kan gå vidare så ge mig olika förslag. NU vet du var min osäkerhet med dig ligger. Jag är osäker på din ärlighet OM jag skulle beskriva dig och ditt liv bra, kan du trygga den aspekten, av att jag är osäker på din ärlighet för du har trots allt ett syfte i att utmana mig. Kan du trygga den aspekten för mig???

Jag försöker hela tiden komma på nya lösningar på problemen som dyker upp och jag förstår din oro i det hela men just nu är allt jag kan ge dig mitt ord på att jag kommer vara ärlig i mitt svar på det du ger mig, att ljuga leder bara till dåligt samvete och gör ingen glad.

Läs vidare:
Aftonbladet (1, 2)
Maggie Nath (1, 2, 3, 4)
Vof (1)
Övernaturligt i fokus (1)
John Houdi (1)
Ekke (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

19 kommentarer till Jag utmanar Maggie Nath

 1. Intressant läsning här. Ingen kan svara på dina frågor för ingen kan tala med andar. Men bara på skoj ska jag försöka som är en helt vanligt människa som inte tjänar pengar på andra människors sorg och hopp.

  Vad för motiv är det på mitt duschdraperi?
  Det är helt vitt.
  Vad hette min klasskamrat i förnamn som dog när jag slutade nian? Fredrik
  Hur många kuddar har jag i sängen? 2
  Vad står det på mina datahögtalare? Logitech
  Jag har ett kort i plånboken som aldrig har använts, vilket? Amex
  Vad heter min senaste inhandlade bok? Snabba cash

  Så hur gick det för mig :)?

 2. Tack så Mycket =)

 3. Du hade 0% rätt tyvärr :)

 4. Du ser, ingen är synskt :) :)

 5. Bara för att en person svarar fel behöver inte det betyda att ingen är synsk, jag har visserligen några förutfattade meningar om det men jag är väldigt öppen för förslag. Lyckas någon övertyga mig om sina övernaturliga krafter är jag villig att ”krypa till korset” och be om förlåtelse.

 6. svar: Ja fy! Jag ska nån gång göra ett videoinlägg och driva med öschöttskan. Den är hemsk men oundviklig här.
  Desamma!

 7. Hej!
  Jag har besvarat din utmaning på min blogg och hoppas att vi kan fortsätta denna mycket intressanta kommunikation.
  Ha en underbar dag
  kram maggie

 8. Hej igen!
  Jag förstår ditt dilemma och jag besvara det i min blogg lite senare idag.. är det okey? Ska med barnen på träning först.
  Det här är så spännande att se om vi kommer att mötas på vägen eller fortsätta på vars ett synsätt..
  kram så länge
  Maggie

 9. Hej
  Hann med att besvara då jag fick tid över…
  Här är länken
  http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.6427565

  Nu ska jag iväg och träna med barnen.
  Allt gott så länge!

 10. Jag är nog en ganska kritisk person, så du tolkar rätt. Och just andlighet och om det är möjligt att ta kontakt med andar har alltid varit intressant. Jag har försökt med ”anden i glaset” någon gång utan att lyckas. Jag har gått till en sierska en gång som sa att jag skulle förändra världen och bli som en sorts ny moder theresa som skulle hjälpa människor som har det jobbigt. Till min kompis sa hon att hon skulle jobba med djur, troligtvis på ett zoo. Så det var ju glädjande besked för min del. Men jag har inte genomfört något revolutionerande för att hjälpa alla världens fattiga ÄN.

  Att du utmanar Maggie tycker jag är jätte spännande. Och jag tycker även att det är roligt att du, Maggie, antar utmaningen. Jag kommer att följa utvecklingen just för att jag också är en skeptiker men ändå VILL tro på det. Jag vill tro att det finns mer till livet än vad vi kan se med blotta ögat. Kanske att Maggie kan bevisa det för mig genom dig Ekke. Tack för tipset att läsa!

 11. Hej igen och Hej på dig med Emelie!
  Kul att vi är fler som är intresserad av denna utmaning. Jag tycker det är spännande.

  Ekke, jag har nyss uppdaterat min blogg med ett nytt inlägg till dig, om dig.. Så läs det gärna och återkom…Imorgon kanske jag inte hinner svara förrän sent på kvällen/natten men jag gör mitt bästa för att svara så fort jag kan.
  Ha en riktigt god natt, för nu ska jag i alla fall i säng.

 12. Jag hoppas ni kommer på ett bra sätt att lösa det. Ett högkvalitativt test som är neutralt.
  Skulle vara intressant.

 13. Ser att Ekke inte riktigt läser eller vill ta in vad som den där Maggie skriver. Men vad är skillnaden mellan ett medium och transmedium. Jag har haft nöjet att se en del medier och transmedier i arbete. De sistnämnda jobbar inte alls som medier gör. Så som Maggie påpekar så kan hon nog inte svara på en hel del av dina frågor, som hon säger, kan hon inte det.
  Det skulle vara som om man hade hade konstaterat din intelligens utifrån om du kan förklara skillnaden på p = h / λ, p = mv och p = γmv. Speciellt om du kan förklara då varför vi inte kan se gravitation om den kan kröka allt…
  Det går ju liksom inte… Jag förstår att du kanske känner att det borde finnas gränser på vad man får säga men det känns som om man kan kritisera Foppa för sina dåliga bollkunskaper eftersom han är inderottsman, vilket innebär att en fotbollsspelare och Foppa är samma sak.
  Finns dem som gör sådana tester utifrån respekt, vilket inte riktigt framgår i din framställning.

  Mål väl Anton… F’låt, Ekke…

 14. Maggie Nath kallar sig numera fd modell och har startat en modellagentur som heter IMAA.

Trackbacks & Pingbacks:

 1. Sticker ut hakan gällande medium och cold reading i Aftonbladet | John Houdis BLOGG - Dagar i en entertainers liv - 2009-10-12 @ 09:14

  […] har ett medium, Maggie Nath, gått på en bloggaren Ekke som skrivit en kommentar om henne. Nu utmanar han henne på sin blogg. Vad tror ni oddsen är att hon antar […]

 2. Ekke.se – Medier och andar - 2009-10-12 @ 16:09

  […] Jag utmanar Maggie Nath Skrev i ett tidigare inlägg om bland annat Maggie Nath som var ett utav ”stjärnmedierna” på en andekryssning. Några timmar efter att inlägget publicerats fick jag en intressant kommentar utav Maggie själv som löd: Fortsätt läsa 7 Kommentarer […]

 3. Ekke.se – Ännu en dag på ABF - 2009-10-13 @ 17:52

  […] Jag utmanar Maggie Nath Skrev i ett tidigare inlägg om bland annat Maggie Nath som var ett utav ”stjärnmedierna” på en andekryssning. Några timmar efter att inlägget publicerats fick jag en intressant kommentar utav Maggie själv som löd: Fortsätt läsa 12 Kommentarer […]

 4. Ekke.se » Dagens sanning - 2011-10-17 @ 12:49

  […] Randi.orgEtt annat typ utav medium som det har varit rätt tyst om det senaste året är Maggie Nath som enligt uppgifter har startat en modellagentur. Väntar fortfarande på svar från henne […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.