Ironi när den är som bäst

2009-06-05 @ 09:45 — 3 kommentarer

Flera gånger har jag hört talas om liknande fall, verkar komma ett varje år då det inte finns något viktigare att skriva om i media. Simon Stenlund 39 beklagar sig i Aftonbladet idag över förlorade pengar på ett IQ-test han utförde på Facebook efter en utmaning.

För det första  vet de flesta att de bara försöker luras, för det andra är det inget riktigt IQ-test då det är allt för lätta frågor. Tänkte ta upp några punkter ur artikeln och sedan några tecken han borde ha märkt.

 • Simon säger att han blev utmanad till att göra IQ-testet utav en kompis men fallet är faktiskt så att sådan reklam ser man överallt på Facebook och om man ska tro på den reklamen har alla mina kontakter genomfört IQ-testet vilket de absolut inte har gjort.
 • Så fort de frågar om mobilnummer eller kreditnummer etc ska man börja bli väldigt misstänksam och faktum är att Simon inte läste tillräckligt noga då det faktiskt står att de kommer skicka sms till honom och att varje sms kostar si och så mycket pengar.
 • I det här fallet är frågorna ruskigt lätta vilket de är för att locka även de dummaste av personer att registrera sig för sms-tjänsten.
 • Om man vill ha reda på sin riktiga IQ-nivå ska man inte förlita sig på de testerna som är på internet och alltså inte ens mensas test med matriser som jag har talat om innan.

Faktum är att titeln till artikeln ”Lurades betala IQ-testet på Facebook” lika gärna kunde ha varit ”Lurades av IQ-test” vilket hade gjort ironin fullständig. Jag skulle aldrig gå till media för att klaga då jag själv har gjort bort mig, för faktum är att det är helt och hållet Simons fel då han inte läste tillräckligt även fast han anger det i artikeln. Det är dumt av Aftonbladet att låta en sådan här artikel synas då inte ens de själva har läst på tillräckligt om ”problemet”.

Ni har för övrigt sett ett exempel på hur en nyhetstorka kan se ut genom den här artikeln som vi som sagt redan innan har sett varianter på, alltid samma sak.

Läs vidare:
Aftonbladet (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

3 kommentarer till Ironi när den är som bäst

 1. Tjenare Ekke och tack för dina kommentarer. Jag förstår ironin med att jag blev lurad av ett IQ-test, men om sanningen ska fram så gjorde jag inte testet för jag trodde det var ett äkta IQ-test, utan mer av nyfikenhet vad detta var för ett ”fjantigt” test som kompisen gått på. Att jag sedan missade dom bitar där det stod om kostnaderna kan visst vara slarv men samtidigt kan det också vara för företaget gjort en sida ”med en tanke bakom”. Visst, jag kan ångra att jag gick ut med detta då alla hånar den som så ”lätt lät sig luras”, men det var inte för att klaga utan mer för att varna.
  / Simon

 2. Nu vet jag inte hur fallet var den här gången men oftast tar de dina kontakters namn och placerar dem i sin reklam på måfå vilket betyder att den här vännen antagligen inte ens har gjort det där testet men det är lätt att luras. Hoppas dock att du nu vet bättre till nästa gång, och som en liten treat ger jag dig här en länk till ett riktigt IQ-test som danska mensa har skapat, dock ska man inte lita helt på resultatet då det endast är ett matristest men det går att få en rätt bra överblick på vart man ligger i IQ-skalan. De officiella testen måste du kontakta mensa för att ta.

 3. Hej Ekke och Simon.
  Kul att få bakgrunden från Simon men jag tycker ändå ironin håller. Har man gått på något liknande så har man faktiskt fått svar på att man inte har speciellt hög IQ och det kan ju vara värt åpengarna. Frågan är väl om Simon fick något ut av detta, låt oss säga mer än vad han lade ut för testet, då borde det ju ticka in några poäng på kontot.
  Cheers

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.