Intervju: Ekke

2009-03-11 @ 20:55 — 1 kommentar

Bakgrund
Ekke är personen som äger den här bloggen/hemsidan, han är även den personen som skriver alla inlägg här vilket inte borde förvåna er. För ett antal år sedan startade han tillsammans med några andra en hemsida vid namn ”Restavfall.se” som fick en rätt stor besöksskara. Med åren tappade Ekke intresset för sidan och började istället med sitt andra stora projekt ”Blagh.se” som är en klassisk community smått inspirerad av forna ”Humla.com” som han själv var stamgäst hos.

Namn: Ekke
Född:
1987-08-04
Bor:
Motala
Civilstatus: Sambo
Sysselsättning: Studerar
Intressen: Datorn, Musik, Film, Hemsidor etc.
Hemsida: Ekke.se, Restavfall.se, Blagh.se, Proxified.se

Vad är ditt egentliga mål med den här bloggen?
Jag vill se om jag kan skapa och driva en blogg dit folk kommer för att läsa vad jag har säga och även kommentera vad jag har att säga, jag älskar debatter. Ett annat mål med bloggen är att den skall vara så seriös som möjligt vilket jag som person har svårt för att vara ibland därför vill jag med den här bloggen bryta den trenden. Med seriös menar jag att inläggen skall ha någon slags mening och med ett så felfritt språk som möjligt. Något som irriterar mig är när bloggare försöker lura till sig besökare genom olika trick, eller då de lurar folk genom att få dem läsa något de möjligtvis inte vill.

Hur har du tänkt att få besökare då?
Genom att vara seriös, en bloggare som luras lockar nästan aldrig en person att besöka sidan igen och därför vill jag ge ett så seriöst intryck som möjligt för att folk ska komma tillbaka. Sedan ska inläggen vara planerade och genomtänkta, dock vet jag inte om det möjligtvis kommer några oplanerade inlägg i framtiden men till en början har jag som en slags policy att de ska vara planerade. Sedan ska jag försöka diskutera om dagsaktuella händelser och nyheter i inläggen, då kan man även lägga upp en länk till artiklarna man skriver om vilket gör att man syns lite bättre på internet.

När började du med hemsidor?
Jag vet inte det exakta datumet men jag minns att jag och min far satt och knåpade med en personlig hemsida i Frontpage vilket kanske inte blev så snyggt men det var väldigt spännande att alla kunde se vad jag hade gjort. Tror att jag var runt 8-10 år vid den tiden. Senare drog jag igång ett gäng olika små projekt som mest var för skojs skull. Någon gång under högstadiet bestämde jag mig för att skapa en hemsida tillsammans med några andra, men det slutade med att jag gjorde allt och de andra tog all ära.
Några år senare drog jag igång ”Restavfall.se” som blev en direkt hit enligt mig själv som aldrig hade fått fler än 10 besökare per dag.

Vad gör du helst annars då du inte sitter vid datorn?
Jag uppskattar att gå ut på promenad då och då i naturen eller bara i den friska luften, men annars brukar jag mest bara ta det lugnt.

Har du några favorithemsidor just nu?
Ja jag har en del sidor just nu som jag brukar besöka rätt ofta.
Fmylife.com – Förgyller min dag, varje dag
Apg29.se – Som ateist är det alltid intressant att läsa vad de kristna har att säga
Ted.com – Väldigt intressanta podcasts
Det finns ett antal fler men på rak arm kommer jag bara på dessa.

Vad ska du göra nu?
Jag ska smälta den goda maten jag nyss åt, sedan ska jag gå och lägga mig för att på riktigt kunna njuta av en riktigt härlig sovmorgon som väntar mig imorgon.

Då får jag tacka så mycket för din tid
Tack själv och ta hand om dig nu.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Trackbacks & Pingbacks:

  1. Ekke Svensson | Ekke.se - 2011-11-21 @ 16:37

    […] var det över två år sedan sist jag skrev en liten intervju med mig själv och mycket har ju hänt på två år och därför väljer jag nu att skriva en ny. Självklart är […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.