Insändare om vaccin

2009-12-03 @ 19:03 — 1 kommentar

Idag skrev jag ännu en insändare till den lokala tidningen och den här gången handlade det om Desiree Jennings som efter en vaccinering började få problem med muskelryckningar. Med tanke på att de ännu inte har valt att publicera min andra insändare får vi avvakta och se om denna blir publicerad.

I oktober månad rapporterades det om en Desiree Jennings som hade tagit vaccinet mot influensan och blivit så sjuk att hennes kropp inte fungerade normalt, bland annat kunde hon bara gå normalt baklänges och springa annars började hennes kropp att rycka häftigt. När jag först hörde talas om det här var jag väldigt skeptisk till om det här verkligen var sant eller ej och valde därför att kolla på ett utav alla videoklipp som dokumenterat hennes sjukdom, det påstods att hon led utav en sjukdom kallad ”dystoni” som är neurologiskt sjukdomstillstånd där den drabbade får ofrivilliga muskelsammandragningar. Jag är ingen expert på läkarområdet men det kändes som att något inte stod rätt till.

Några veckor senare tillfrisknade Desiree Jennings mirakulöst genom en syrgasbehandling som anti-vaccin rörelsen i USA brukar använda, även en rätt så känd kvacksalvar-metod. De läkare jag har hört av om det här säger att det inte var dystoni hon led av utan troligen en stressrelaterad sjukdom men det kvittar för nu står anti-vaccin rörelsen bakom Desiree och de försöker nu få folk att strunta i vaccineringen vilket kommer leda till att fler dör utav sjukdomar som går att förebygga, varför rapporterar inte media om att det hela var ett missförstånd och att man inte kan få dystoni genom att ta vaccin?

Genom att rapportera det kommer säkerligen ett flertal liv att räddas men tidningarna struntar nog fullständigt i det och spelar på folks rädsla för att sälja fler tidningar. Skärpning media och se till att kolla upp vad det är ni egentligen rapporterar innan ni slänger ut det, folk är rädda och saken blir inte bättre av artiklar som saknar belägg i frågan om vaccin.Läs vidare:
Wikipedia (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Trackbacks & Pingbacks:

  1. Ekke.se – Anna Anka om svininfluensan - 2009-12-15 @ 13:28

    […] att låta någon som Anna Anka uttala sig om svininfluensan på det här viset är oacceptabelt. Här är förövrigt min insändare om vaccin som passar bra till det här inlägget. ”Och titta […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.