Idioti på högsta nivå

2009-04-16 @ 09:52 — 9 kommentarer

Nu är det tydligen så att en åklagare vill åtala de som delar ut p-piller till barn under 15 år för medhjälp till våldtäkt. Hur sjukt får det bli egentligen? Det är ju nämligen så att det kom en ny lag i Sverige 2005 som säger att om man har sex med en person som är under 15 år räknas det som våldtäkt även om båda är med på det. Är det bättre att ungdomarna blir gravid istället?

Visst det finns kondomer såklart men unga kvinnor använder inte bara p-piller för att förhindra graviditet, nej de använder p-piller också för att kunna kontrollera sin mens och lindra menssmärtorna.

Borde inte det bli olagligt att sälja kondomer då också? De kanske kan användas till våldtäkter?

Nej det här är idioti och jag hoppas verkligen att det blir en lagändring för de här tjejerna har en rättighet att få p-piller, jag skulle absolut ta p-piller jag med om jag vore tjej för att kontrollera mensen.

Läs vidare:
Expressen (1, 2)
Aftonbladet (1, 2)
DN (1, 2)
SvD (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

9 kommentarer till Idioti på högsta nivå

 1. Jag tycker denne åklagare är fantastiskt. Äntligen är det någon som sätter ner foten. Barn under 15 år ska inte ha sex överhuvudtaget. Det är ju det som är poängen. Det finns ett skäl till att 15-årsgränsen finns. Socialt, psykolgosikt ekonomiskt etc

  Du skriver att barnen kan bli med barn utan p-piller. Men du har tydligen inte förstått lagens mening. Barn ska inte ha sex. Det handlar inte om systematiskt väldtäkt av en enskilt barn. Det hadnalr om att tjejer i dag är lössaktiga och detta skall inte barnmorskor bidra till. Så enkelt är det. Hur många ligger inte runt med olika killar och bidra själva till att de ”blir” våldtagna. Heder åt denna åklagare.

 2. Barn under 15 år kommer alltid att ha sex även om det finns en lag som säger att de inte får det, även om jag inte är för det hela med att barn ska ha sex så tycker jag att det är självklart att de ska kunna ha möjlighet att skydda sig på alla sätt och vis. En annan punkt jag nämnde var att det inte handlar om sex då dessa tjejer hämtar ut p-piller, många vill faktiskt bara kunna kontrollera sin mens.

 3. @Agneta

  Jag tror att du kan räkna med att barn under 15 kommer ha sex även om man förbjuder det. Så då är frågan, ska de ges medel för att förhindra graviditeter eller inte?

  Lägg till det faktum att p-piller dessutom används för andra syften som att reglera mensen, hur skulle du förhålla dig till det?

 4. @Agneta
  Tjejer har väl rätt till sin egna sexualitet. Om de vill sk ligga runt är det väl helt och hållet deras rätt. Det är väl kanon att vi i Sverige har kommit så långt att de skyddar sig och tar ansvar. Mer kunskap. Mer frihet.

  Sen skall lagen se till att skydda dem som inte vill ha sex. En tjej som ’ligger runt’ 100 killar och sedan blir våldtagen av den 101:a har ingen som helst skuld i detta. Ett nej är ett nej även om hon velat knulla andra friviligt!

  Fuck, när skall vi börja lätta skulden på rätt person. Om du rånar någon som är medvetslös och slösaktig så är det ”rån” men om du våldtar någon som är utslagen och lösaktig så är det hennes fel.

 5. Eftersom ungdomar har sex ofta med olika partner är knappast p-piller det bästa utan dessa ungdomar ska i så fall använda kondomer För övrigt kan inte p-piller försvaras rent medicinskt för så unga.

  Unga tjejer skyller ofta på mensvärk när de ber om p-piller. Det är inte därför. Det finns idag tabletter som är relativt skonsamma för kroppen som är betydligt bättre än p-piller för värken.

  Vad jag tycker är bra med åklagarrens utspel det är att han lyfter fram dubbelmoralen i lagstiftningen.
  ”alla vet” att väldigt många 13-14-årignar har sex med sina pojkvänner. Men lagen säger att killen då gör sig skyldigt till en brottslig handling även om de båda är ett par. Det är ju det så är det sjuka med lagen. Både du och jag attt mågna ungaa tjejer idag verkligen ”kan ta för sig” sexuellet, men det ses alltid som oskyldigaa små flickebarn

 6. 15-åringar är inte barn. De är inte vuxna heller, utan de är någonting mittimellan, nämligen tonåringar. En kåt 14/15-åring ser sig inte som ett barn, och kommer att ha sex om hon/han känner för det, oavsett vad lagen säger. Du Agneta resonerar lika dumt som religösa amerikaner gör, tror att man kan ändra på folks sexuella betende genom lagstiftning. Du använder order ”lösaktig” vilket får mig att tro att du nog är frireligös med hjärntvättade åsikter.

 7. agneta: vad hände på slutet egentligen? tog en ond ande över din kropp? och är det inga 14-åringar som har sex med sina flickvänner?

 8. Jag tror inte Mikael Hammarstrand efterlyser en häxjakt på barnmorskor som skriver ut p-piller som en lindande till mens verk, utan snarare vill han att frågor ställs i den situation som uppstår när en minderårig utan frågor kan få dessa.
  I England (där jag bor) vill de att skolsköterskor ska ge dagen efter piller till 11 åriga flickor, utan frågor och utan att meddela föräldrarna. Detta är en konsekvens när ett beteende (sex bland minderåriga) fortsätter utan att vuxna tar sitt ansvar och försöker komma till kärnan.
  Varför är det så fel att vänta med sex? Lagen är där för att skydda minderåriga, inte för att plåga dem. Och som sagt, om mens verk inte är anledningen till att p-piller behövs så är kondomer så mycket lämpligare då de även skyddar mot könssjukdomar. Något som både unga och vuxna verkar tro att de är immuna mot.

 9. Jag åt p-piller från 14 års ålder. Mina blödningar var så ojämna och rikliga att jag inte kunde sköta mina studier. Utan p-piller hade hela högstadiet gått åt fanders. Så detta med att stämma läkare är det dummaste jag har hört på länge.
  Och bara för att klargöra hur det kan vara: så var jag oskuld tills jag var 21 år. Attans moralister! Jag är så trött på folk som tar sig rätten att döma andras livsföring…

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.