Ickenyheter #1

2010-01-28 @ 11:53 — Lämna en kommentar

Ofta har tidningarna problem med att fylla ut med nyheter, det händer inte tillräckligt vissa dagar helt enkelt och då brukar vi få exempel på icke-nyheter eller nyhetstorka som det också kallas. I lokaltidningar som min egen är det väldigt vanligt att sådana artiklar hittas och det är en aning pinsamt men det slår absolut inte när tidningar som Aftonbladet eller Expressen då de skriver nyheter som egentligen inte är nyheter.

Jag har nu tänkt att börja med att skriva om dessa ickenyheter och varför de inte är nyheter, självklart är det så att vissa utav er inte kommer hålla med mig om allt som skrivs och det är toppen för alla ska inte tycka samma saker så släng gärna upp kritik om ni har någon.

1. ”En chans på 61 miljarder” – Aftonbladet
I den här artikeln får vi höra om en Owen Williams som gladeligen berättar om en poker-rond då alla fick den högsta stegen och alltså ingen vann, det är tydligen en chans på 61 miljarder att det skulle kunna hända alltså ungefär lika stor chans som att det Owen säger är sant då det inte finns några som helst källor på påståendet.

2. ”Polisen räddade svan” – Motala & Vadstena Tidning
Min lokala tidning och självklart är det enorm nyhetsbrist här i Motala då verkligen inget händer men någon gång ibland är det en eller flera fåglar i nöd och då passar polisen på att visa vad de går för. När jag var runt 9-10 år gammal såg jag ett par fåglar som hade fastnat i en brunn vid min skola, jag sprang hem och frågade min mor om hur vi skulle kunna rädda dem varpå vi ringde polisen, de anlände till skolan och då hade fåglarna tystnat och de såg alltså inga fåglar och kunde därför inget göra. Guess what, nästa dag stod det om just den händelsen i tidningen.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.