Hur många poäng fick ni?

2009-05-17 @ 10:48 — 2 kommentarer

Igår var det då dags för Eurovision Song Contest 2009 och jag var inställd på att slå mina tidigare fem poäng som jag fick under melodifestivalens final. Jag var väldigt säker på vilket land som skulle komma etta men resten var helt öppet för förslag.

Såhär fungerar det, man får två poäng för varje rätt placerad låt och ett poäng om låten är med men inte på rätt plats. Här nedan ser ni min lista.

 1. Norge (1)
 2. Ukraina (12)
 3. Turkiet (4)
 4. Rumänien (19)
 5. Azerbajdzjan (3)

Med andra ord fick jag fyra poäng den här gången, det som jag dock tyckte var mest lustigt var att England kom rätt långt upp på listan med tanke deras tidigare år av bottenplaceringar till följd av Irak-kriget. Även fast jag var helt säker på Norge måste jag faktiskt säga att det inte var min favoritlåt, men den stod ut.

Hur gick det för er i år, hur många poäng fick ni och hur såg eran lista ut?

Läs vidare:
Aftonbladet (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8)
SvD (1, 2, 3)
DN (1, 2, 3, 4, 5)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

2 kommentarer till Hur många poäng fick ni?

 1. ”bottenplaceringar till följd av Irak-kriget”

  ???

  Det var första gången jag hörde den teorin, och den låter oerhört orimlig. De ha gjort kassa låtar, helt enkelt.

 2. Nu kanske det låter orimligt, och det är nog säkerligen det men om man kollar från 2003 och framåt så har det inte sett bra ut för England. Sen kan vi även hitta den här lilla artikeln: http://www.dailymail.co.uk/news/article-182129/Iraq-war-blamed-Eurovision-failure.html

  och här:
  http://www.gylleneskor.se/eurovision-song-contest/2003 (långt ner)

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.