Gått ur kyrkan

2010-12-13 @ 12:21 — 10 kommentarer

Har ju tidigare skrivit om att vilja gå ur kyrkan, av ren lathet eller dåligt minne har det tagit ett tag för mig att gå ur Svenska kyrkan vilket jag nu äntligen har gjort. Att gå ur kyrkan är väldigt enkelt, gå bara in på Uturkyrkan.se, fyll i dina uppgifter, skriv ut din formulär och skicka sedan den till din församling.

Mitt lilla bevis

Efter ett tag får man tillbaka ett bevis på att man har gått ur kyrkan och då är det klart, enklare än så kan det nästan inte bli.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

10 kommentarer till Gått ur kyrkan

 1. Vad innebär det egentligen att gå ur kyrkan. Får man då inte gifta sig där osv?

 2. Jag har nyligen också gått ur kyrkan :) Yey. No more mr nice guy

 3. Inte för att kyrkan har något med ”Mr Nice Guy” att göra, enligt mig :P

 4. Jaså? Jag ser kyrkan som hand i hand med gud och den kristna tron. Jag anser att man inte bör vara medlem i kyrkan om man inte är kristen och vise versa.

 5. Hehe men bara för att man är kristen så betyder ju inte det att man är en Mr Nice Guy, det var mer det jag menade.

 6. Jag syftade snarare på att Mr Nice Guy = gud

 7. Haha jaha men om det är allmänt känt att Mr Nice Guy = Gud, ja då tror jag ej att någon har ens kollat vad första testamentet handlar om. Med tanke på att de faktiskt hela tiden ändrar på Gud och Guds åsikter är ju det ett väldigt bra tecken på att det är människan som har skapat Gud och i stort sett allt som står i bibeln är nonsens.

 8. Hej,

  På vår hemsida kan läsa frågor & svar om utträde ur Svenska kyrkan. Vi tycker faktiskt att det kan bli lite lättare! Vår tjänst är till för de lata (bekväma). Ge oss namn och folkbokföringsadress så skickar vi hem en korrekt personlig anmälan samt ett frankerat och adresserat kuvert. Du skriver bara under och lägger på en brevlåda!

  @Pension: Kan jag gifta mig i kyrkan när jag har gått ur Svenska kyrkan?

  Med vänliga hälsningar
  Victor, gåursvenskakyrkan.se

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.