Försäkringskassan ligger inte bra till

2010-10-07 @ 08:32 — Lämna en kommentar

Försäkringskassan har fått en hel del törnar under de senaste åren och det kommer nog inte bli bättre på den fronten heller då allt fler beslut som har fattats från deras sida har inneburit en katastrof för de som beslutet fattats om. Jag kan personligen säga att jag har haft tur med Försäkringskassan och inte råkat illa ut eller liknande men jag vet hur det är att må dåligt och tvingas till något man verkligen säger att man ej klarar av.

Händelsen som anmälts enligt Lex Maria gäller en man som vårdats för en långvarig och svårbehandlad depression.

En sjukskriven man i Närke fick beskedet att han skulle ställa in sig på att börja jobba heltid varpå han blev så stressad och fick sådan ångest att han två veckor senare valde att ta sitt eget liv. Det är oklart om även Försäkringskassan hade sagt över telefon om att mannen kanske även skulle behöva byta yrke och flytta om han inte ställde inte sig på att jobba heltid.

Enligt Försäkringskassan egen dokumentation ska man inte ha diskuterat frågan om att mannen skulle prövas inför hela arbetsmarknaden.

Det är självklart svårt att fatta beslut men då det är osäkert bör man vänta med beslut, det framgår inte hur lång tid det tog innan de hade fattat ett beslut i artikeln men då man har att göra med folk som mår väldigt dåligt är det viktigt att ta den tid som behövs för att försöka hitta en bra lösning. Man skulle kunna ha fixat en praktikplats till mannen där han hade fått jobba 1-2 timmar om dagen för att införa någon slags rutin vilket är viktigt då man mår dåligt. Han kunde sedan ha fått känt efter om han skulle kunna orka fler timmar om dagen och sakta men säkert trappa upp tills man kommer till en heltidstjänst.

Det är svårt att fatta rätt beslut, det är lätt att vara efterklok. Hur tycker ni att Försäkringskassan skall agera i frågor där det gäller psykiskt sjuka människor?

Läs vidare:
DN (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.