Film: Expelled: No Intelligence Allowed

2009-04-12 @ 18:51 — Lämna en kommentar

Titel: Expelled: No Intelligence Allowed
Originaltitel:
Expelled: No Intelligence Allowed
År:
2008
Språk: Engelska
Regi: Nathan Frankowski
Kategori: Dokumentär
Skådespelare: Ben Stein
Betyg: ☆☆☆☆☆

Inledning:
Pågår det ett slags krig mellan de som förespråkar ID och vetenskapsmän? I den här filmen får vi se folk som har fått sparken från sina jobb då de har nämnt ID. I filmen får vi se framstående män som t.ex. Michael Shermer och Richard Dawkins. I den här filmen får vi se dragna paralleller mellan evolutionsteorin och nazismen bland annat, med andra ord kommer folk dras över en kant.

Min kommentar:
Jag har alltid älskat dokumentärer, och jag har sett en hel del genom åren men den här dokumentären är nog den sämsta jag någonsin har sett. Berättaren Ben Stein kunde inte göra ett sämre jobb, man blir riktigt uttråkad av hans röst och ännu mer hans budskap. Man kan mer än ofta se att de har försökt sig på att göra en Michael Moore film men totalt misslyckats i det försöket. Riktigt urusla paralleller och påståenden som saknar motstycke. Filmen är en propagandafilm för intelligent design och det räcker bara med att se trailern för att förstå vart filmen är påväg att gå.

James Randi som är en utav mina stora idoler delar varje år ut ett pris tillsammans med JREF som kallas för Pigasus Award. Det här året vann den här filmen en pigasus med en motivering att de verkligen bad om det. Jag förstår fullständigt varför den här filmen förtjänade ett sådant pris och det övergår mitt förstånd att den ens gjordes. Det är klart från första början att Ben Stein är helt och hållet på ”den goda sidan” som i det här fallet är ID-sidan, vilket man kan märka under intervjuerna. De som är emot vetenskapsmännen får en ljuv och harmonisk musik i bakgrunden medan vetenskapsmännen får en helt annan ton blandat med konstiga kameravinklar.

Motivering till betyget:
Jag finner knappt några ord för hur dålig den här filmen är, kan faktiskt inte säga något annat än att den är urusel och äckligt vinklad. Se den gärna, men se till att läsa på lite om filmen antingen innan eller efter för det finns väldigt många saker i filmen som inte riktigt stämmer och som är överdrivna. Det lägsta betyget är egentligen en etta men den här filmen förtjänade inte ens ett sådant högt betyg och därför belönade jag den med en nolla.

Se filmen:
Video.google.com

Läs vidare:
Imdb Wikipedia

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.