Film: Ett UFO I New York

2009-03-28 @ 18:31 — Lämna en kommentar

Titel: Ett UFO I New York
Originaltitel:
Meet Dave
År:
2008
Språk: Engelska
Regi: Brian Robbins
Kategori: Komedi
Skådespelare: Eddie Murphy, Elizabeth Banks, Gabrielle Union
Betyg: ★★★☆☆

Inledning:
Ett eldklot träffar Liberty Island, men vid en närmare titt ser det ut som en helt vanlig människa. I själva verket är det ett UFO som styrs av små människoliknande utomjordingar. Utomjordingarna har kommit till jorden för att utföra ett viktigt uppdrag. Problem dyker upp då kaptenen får mänskliga känslor och väljer att gå ifrån uppdraget en aning för att bli mer bekant med en mänsklig kvinna. En utav utomjordingarna väljer att gå emot kaptenen.

Meet Dave

Dave deltar i en korvätartävling

Min kommentar:
Såg för något eller några år sedan en preview på den här filmen någonstans och backade en aning då det visade sig att Eddie Murphy skulle vara med. Eddie har knappt gjort något bra sedan Snuten i Hollywood filmerna och det känns som att han väljer sämre och sämre filmer varje gång. Shrek räknas knappt då han endast har sin röst med där. Jag måste dock erkänna att den här filmen fick mig att skratta då och då vilket kan bero på min dåliga humor. Vissa skämt kräver lite mer utav tittarna, som när Dave får frågan vad för slags kapten han är varpå han svarar ”I am a captain of crunch” (Utomjordingarna använder sig utav Google för att söka svar). Ett annat Googlesvar som slår fel är när han ska bli bjuden på köttfärslimpa (Meat Loaf) vilket också är en rätt känd artist. Andra skämt kan liknas med toaletthumor, något som barn ofta uppskattar men även de äldre generationerna.

Motivering till betyget:
Trots att jag inte är något större Eddie Murphy fan gillade jag faktiskt den här filmen. Den har roliga stunder som är väl genomtänkta och ibland riktigt fyndiga. Oftast då filmer får dåliga betyg ser man dem inte, men ibland måste man bilda sin egna uppfattning vilket jag gjorde nu. Det är ingen toppenfilm och helt klart inte bland de bästa jag har sett men den är ändå sevärd.

Läs vidare:
Imdb

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.