Film: 2012

2009-11-18 @ 20:33 — 1 kommentar

Titel: 2012

Originaltitel: 2012
År: 2009
Språk: Engelska
Regi: Roland Emmerich
Kategori: Action/Drama
Skådespelare: John Cusack, Woody Harrelson, Danny Glover
Betyg: ★★☆☆☆

Inledning:
Mayaindianerna har förutspått att jorden kommer gå under 21 december 2012 och tecken visar att det faktiskt kan stämma. Allt fler jordbävningar börjar skrämma världens befolkning men världens ledare försäkrar alla om att det inte är någon fara, samtidigt dör vissa personer i hemska ”olyckor” runt om i världen som kanske har någon information att tillföra allmänheten om vad som kommer att ske.

Jackson Curtis är en rätt misslyckad författare som inte bara har svårt för att få en utav sina böcker säld utav även att hålla ihop vad som är kvar utav hans familj. Jackson och hans två barn ger sig ut på en tältresa till Yellowstone men snart börjar saker och ting att hända vilket leder till ett snabbt slut på resan.

Min kommentar:
Blandade känslor då jag såg filmen mestadels för att den här filmen bara kommer skrämma folk til att tro att världens kommer gå under om några år vilket man självklart inte ska oroa sig för. Det märks att mycket av budgeten har lagts ner på specialeffekterna men själva handlingen och dialogen går nästan förlorad på kuppen.

Några gånger dyker paniken upp då det är på håret om någon ska överleva eller inte men mycket mer spänning blir det inte och filmen känns allt mer overklig för varje dödsföraktad situation som dyker upp. Ordet ”overklig” är ett väldigt bra ord för att beskriva den här filmen.

Motivering till betyget:
Gillar du grymma effekter och filmer där allt går åt helvete är det här filmen för dig men för mig blir det helt enkelt för mycket och jag söker lite mer handling i filmen än att just att världen håller på att gå under.

Läs vidare:
Imdb Wiki Whowillsurvive2012 Aftonbladet MVT

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Trackbacks & Pingbacks:

  1. Ekke.se – Påtala om jordens undergång - 2009-11-28 @ 22:14

    […] har väl missat att filmen 2012 visas just nu för fullt i biosalongerna och jag har hört av en del personer som faktiskt är […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.