Ekonomi och sport

2009-03-25 @ 09:48 — Lämna en kommentar

Nu har det nästan gått en vecka sedan jag skrev sist, och det var ju inte direkt tanken att det här skulle vara en veckoblogg men dessa dagar har jag inte riktigt kommit på något jag kan skriva om. Dock tänkte jag försöka sammanfatta de här dagarna jag har varit borta på ett bra sätt.

I veckan har jag börjat läsa en blogg och om en blogg som har gjort mig riktigt irriterad på fler än ett sätt. Den såkallade ”Fattigbloggen” är patetisk och helt onödig. Personen i frågan skall leva på socialbidrag i en månad och försöka reflektera över hur det går och hur trist allting känns då man inte har råd att handla ekologiska produkter. Till skillnad från många andra kan Jessica som skriver bloggen efter en månad gå tillbaka till sitt liv med 35000 kr i månaden. Jag levde förut på socialbidrag och har i och med det lärt mig mycket om att spara på varje köp för att budgeten ska räcka, dock kan man ej spara några pengar för då får man mindre ”månadslön”.

Det som hon gnäller över angående 97 kr om dagen till mat är riktigt löjligt för man klarar sig perfekt med den summan, och ibland kan man ha råd att lyxa till det lite om man har sparat in på de andra dagarna. Låt oss säga att jag ska äta nudlar två gånger på en dag, nudlar kostar runt 2-3 kr förpackningen. 4-6 kr förbrukade den dagen, med andra ord 91-93 kr kvar. Jag är såklart inte ensam om att tycka att bloggen är patetisk och pinsam. Här följer några sidor: Ab, Dn, Expressen.

Sen har vi i veckan fått uppleva ett Elitserie/Slutspels-rekord då Jonas Gustavsson slog Henrik Lundqvist rekord i att hålla nollan längst tid. 220 minuter och 40 sekunder står klockan på just nu och den lär ticka ett tag till (ab 1, 2). Om ni händelsevis undrar vad för lag jag håller på i elitserien är det såklart Färjestad sedan 12-13 år tillbaka, dock kan jag inte påstå att jag följer det hela väl men jag vet åtminstonde vad jag håller på.

I övrigt har jag inget mer att säga just nu, ska dock försöka samla ihop veckans tips så gott som möjligt idag. Måste erkänna att jag inte har varit allt för aktiv i mitt letande den här veckan, därför kommer det nog inte bli en hit den här veckan heller.

Ha en fortsatt fin dag och glöm inte bort att försöka er på min tävling där ni ska lösa ett chiffer.

Senaste nytt:
Nollan spräcktes efter 240 minuter och 25 sekunder av Skellefteås Brad Moran. Läs vidare…

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.