Diskussion: Abort

2009-03-12 @ 17:09 — 2 kommentarer

En flicka i Brasilien blev våldtagen utav sin styvfar och blev gravid. Flickan sökte sig då till läkare för att göra en abort vilket genomfördes. Nu har katolsk biskop i Brasilien bannlyst både läkarna och flickans mamma för att ha tillåtit aborten.

Jag kan säga på direkten att jag är för aborter, och då tänker jag först på barnets uppväxt. Låt oss säga att föräldrarna absolut inte vill ha barnet, de har ingen stadig ekonomi och på helgerna knarkar de hårt på med sina vänner. Hur tror ni att ett barn i den familjen skulle må? Sen har vi ju de som varannan vecka utför aborter för att de knappt vet vad preventivmedel är för något, men det är en helt annan sak. En kvinna som är gravid ska helt få bestämma själv hurvida en abort ska förekomma eller inte, om hon känner sig osäker och vill vänta ska hon inte behöva bli nedtryckt av alla dessa som är emot abort. Har en kvinna blivit våldtagen tycker jag faktiskt att det är äckligt hur folk smutskastar henne för att hon vill genomgå en abort. Frågan är om de i samma situation hade valt att gå igenom graviditeten.

Nu undrar jag vad ni tycker om det här ämnet, är ni för eller emot abort och varför? Är det rätt att kvinnan får skulden för en våldtäkt? Skicka gärna in en kommentar där du skriver vad just du tycker och känner om det här ämnet.

Källor/Läs vidare
Birgitta Ohlsson vill att Carl Bildt protesterar mot Vatikanen

Ville hindra våldtagen 9-åring att göra abort

Nioåring våldtogs – aborten fördöms

Abortfall upprör hela Brasilien

Abortfall engagerar Vatikanen

Hård kritik mot Vatikanens linje

FP kräver protest mot Vatikanen

Wikipedia – Abort

Wikipedia – Preventivmedel

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

2 kommentarer till Diskussion: Abort

  1. Jag håller helt med dig! Abort är en rättighet för varje kvinna. Jag t.ex. får inte skaffa barn eftersom jag äter cellgifter mot reumatism. Sen måste man ju, som du säger, skilja på abort och abort. T.ex abort för att de är fel kön på barnet eller som ”preventinmedel”, sjukhusen borde ha något slags ”protokoll” så att de pratar med de som vill göra abort pga fel kön osv. SÅ att de själva får tänka efter.

  2. Jag är för abort :D

    Kommentar aborted…

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.