Demokratiskt land?

2010-10-05 @ 12:37 — 7 kommentarer

Jag må kanske inte vara på Sverigedemokraternas sida men jag tycker faktiskt att det börjar eller alltid har liknat en häxjakt i media på just SD. Ju mer de jagar dem och censurerar dem desto fler supportrar får de, frågan är hur många utav Sveriges befolkning som röstade på dem i ren protest mot all censur och smutskastning. Låt dem hålla sina tal, stör det er är det bara att inte lyssna på dem. Genom att skramla med nycklar och förstöra för dem blir de bara större.

Det är bara att acceptera läget, SD är i riksdagen och det kommer de vara i fyra år nu hur mycket ni än klagar. Istället för att klanka ner på dem kan ni ju under dessa fyra år försöka värva fler röster till andra partier istället om det nu stör er att SD sitter där de sitter. Vänligen notera att jag ej stödjer Sverigedemokraterna men jag har valt att acceptera att de nu är i riksdagen och jag tänker inte klaga på det då vi lever i ett demokratiskt land.

Läs vidare:
DN (1, 2)
Svd (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

7 kommentarer till Demokratiskt land?

 1. Surgubben 2010-10-05 @ 13:06

  Om du läser Anders Isakssons ”den politiska adeln” så kanske du förstår vad som händer. SD är helt enkelt ett hot mot deras privilegier och inkomster. De använder ”främlingsfientlig” och ”rasism” som trollformler eftersom man inte klarar en normal diskussion.

  I så fall kanske folk börjar undra vem som tjänar på invandringen. Kolla på http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2079610/han-tjanar-miljoner-pa-flyktingbarn och fråga dig vilka fler pampar som gör sig förmögenheter på invandringen.

 2. ”Censurerar”? När blev SD censurerade, och var?

  SD får hålla sina tal, men det tillhör också yttrandefriheten att få störa dessa. Det är det som är demokrati. ALLA får säga vad de tycker.

  SD klantade sig rejält idag dock när de gick från biskopens tal. SD vill inte förknippas med människors lika värde, tydligen. Ett tydligt ställningstagande FÖR rasism av SD. Otroligt korkat.

 3. Om du vurmar för vår demokrati så borde du även värna det som står i regeringsformen:

  ”REGERINGSFORMENS 1 kap 2§
  2 § Den offentliga makten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet. ”

  …Att då lämna kyrkan när en präst talar om att värna människors lika värde är ju en rätt tydlig vink om vad man som parti tycker om just dessa två grundförutsättningar: regeringsformen och människors lika värde.

 4. Det är fortfarande så att de har blivit valda utav svenska folket och jag tror nog att anledningen till att de lämnade då prästen började tala om lika värde berodde på att de under hela valet fått det slängt i ansiktet att de är rasister. Jag säger bara som så att jag inte tycker att man ska hacka på dem då de bara får flera anhängare då, jag påstår inte att de har varken rätt eller fel men tydligen framgick inte det i mitt inlägg. Jag stödjer inte dem på något sätt och jag är inte för främlingsfientlighet.

 5. Kroda: Tydligaste exemplet på den censur är deras valfilm på TV4. Och jag understryker ännu en gång att jag stödjer INTE Sverigedemokraterna och jag är inte främlingsfientlig vilket alla mina nära och bekanta vet om.

 6. Ja, de har blivit valda att få ansvara för de 20 mandat de tilldelats. Det är det enda som följer med folkets röst. Att ett parti kommit in i riksdagen har ALDRIG inneburit att man fått en massa inflytande eller att andra partier behövt samarbeta med eller lyssna på dem, hur gärna än opålästa SD:are fått för sig att det skulle vara så.

  Fram till på senare år är det INGEN som på allvar velat göra sig beroende av Vänsterpartiet. Först -94 fick de sin första utskottsplats i något ”tungt” utskott. SD:are däremot verkar tror att det är någon form av unik företeelse eller något antidemokratiskt som pågår. Det är det inte. Att de däremot sticker ut är just för att det i deras retorik och politik ofta dyker upp saker som t.om står i kontrast med regeringsformen som är den grundlag som styr hur Sverige skall skötas.

 7. Enligt svensk rätt, är hets mot folkgrupp att

  1. uppsåtligen,
  2. i uttalande eller i annat meddelande som sprids,
  3. hota eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

  ___________
  På vilket sätt anser du att TV4 kunde ha gjort annorlunda när de skall avgöra om de skall visa en film där muslimer målas ut som förtryckta barnfödarmaskiner som är ett direkt hot mot våra, kära svenska pensionärer?!
  ————–

  F.ö. visste SD mycket väl att de skulle få 10ggr mer publicitet och kunna odla sitt martyrskap (som du och andra köper med hull och hår) om filmen stoppades än vad de hade fått röster om filmen sänts i sin helhet….

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.