Dagens bullshit: Talande katten

2009-04-23 @ 10:50 — 2 kommentarer

Idag kan vi se långt upp på aftonbladets sida att det finns en katt som tydligen ska kunna tala, som vanligt är jag skeptisk till sådant här med en god orsak. Vi får se den här smått argsinta katten äta mat medan skötaren frågar om katten tycker om hundar varpå katten ger ifrån sig ett argt läte som skall tolkas som att katten inte tycker om hundar. Lite senare får vi se och höra när katten äter sin mat och ger ifrån sig ett speciellt läte.

Varför är det bullshit?

I videon kan man se att skötaren ställer en fråga till katten och samtidigt borstar katten, när hon kommer för nära kattens bak blir han arg men med lite god timing kan man låtsas som att katten svarade på en fråga om hundar.

Sedan äter katten mat och ger sig ifrån ett läte som låter ungefär såhär ”nam nam nam nam”, jag hör då inte att katten talar dock hör jag att katten verkar tycka om maten men jag hör då inga ord eller liknande som man brukar höra på andra katter.  

Det finns inga talande katter, om de råkar ”säga” något ord kan du ge dig tusan på att de inte förstår sig på meningen med ordet och det är dessutom bara läten som låter som ord. Jag har en katt här hemma som brukar vara riktigt bra på ja och nej frågor, men oftast är det bara att man själv tolkar ljudet på det sättet man vill. Katten jag har hemma är inte bra på ja och nej frågor, alla läten låter ungefär likadant men ibland väljer man att tolka det som ord.

Låt er inte luras så här lätt, var lite mer skeptiska till saker och ting.

Läs vidare:
Aftonbladet (1)

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

2 kommentarer till Dagens bullshit: Talande katten

  1. Ha ha folk är så dumma. katt stackarn är rädd och hungrig.
    har haft flera katter som låtit så när dom äter och tycker det är gott.
    Larv
    vlh vira

  2. Håller med dig, men tydligen är det så att medierna inte har mycket att skriva om just nu och därför går sådana här ”nyheter” igenom filtret. Jag skulle absolut inte vilja ha den där katten bara för att den låter lite lustigt då den äter, den var ju ruskigt förbannad på allt och alla verkade det som.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.