Dagens bullshit: Gran i lungan

2009-04-15 @ 11:23 — 1 kommentar

Idag kan vi läsa i aftonbladet (länk) att Artyom Sidorkin blev opererad för vad doktorerna trodde var lungcancer, men de fann istället en gran. Deras förklaring till det hela? De tror att han har andats in frön som sedan har växt i hans lunga.

Varför är det bullshit?
För att en operation ska genomföras på lungorna måste de först röntga lungorna, då borde de ha sett att det var en gran med i bilden vilket de tydligen inte gjorde för de blev överraskade då de opererade. Det aftonbladet inte väljer att ha med är en bild på det såkallade trädet (länk) där man faktiskt lätt kan se att det är en kvist. Ser ni några rötter?

Vad behöver granar för att växa?
Om vi nu antar att man kan odla växter i lungorna med vad som finns där inne, vad är det då som fattas? Jo solljus som är livsviktigt för växter.

Nu orkar inte jag göra en större research men jag antar att den här historien kommer att komma upp på Snopes.com bland alla andra skrönor, om den nu inte redan finns där.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

En kommentar till Dagens bullshit: Gran i lungan

  1. Tobias Lundgren 2014-08-04 @ 14:26

    Frön långt ned under jorden (dit inget solljus når) kan man även asfalterar över med asfalt, fiberduk och ett tjockt lager grus..ÄNDÅ växer det upp skit från marken, GENOM asfalten, så helt omöjligt är det inte i min värld ;)

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.