Cirkelledare

2009-09-29 @ 10:15 — 1 kommentar

För några månader sedan sökte jag tjänsten som cirkelledare inom data, fick rätt snabbt svar att tjänsten var tillsatt vilket gjorde mig smått besviken. Efter att ha tänkt igenom en del kände jag att det kanske var lika bra att jag inte fick tjänsten då jag alltid har haft lite svårt för att tala inför grupp, dvs redovisningar etc.

Igår fick jag ett telefonsamtal, det var någon Malin från AMS som lät väldigt sprallig i telefonen. Min första tanke var att det här kan inte vara från AMS, och det var det inte heller för jag hade hört helt fel. Marlene från ABF hade slagit mig en pling och frågade om jag fortfarande var intresserad av att leda en grupp i datakunskap, efter att hon hade förklarat att det var väldigt basic och att man skulle utgå från vad de ville lära sig så tackade jag ja och sen kom bomben.

I förrgår hade den som tidigare var tillsatt sagt att hon inte kunde genomföra kursen, igår ringde de mig och redan idag börjar jag. Jag fick smått panik efter att jag hade lagt på, jag har knappt någon aning om vart ABF ligger och jag har heller inte någon aning om hur lokalen ser ut, jag vet med andra ord nästan inget förutom att jag ska undervisa fyra elever.

Jag började snabbt jobba på en planering till första lektionen som ska vara på runt 3 timmar, det stod still i huvudet men jag har den turen att min far har varit lärare längre än jag har funnits och han är också datalärare. Jag ringde upp min far som sade att han skulle hämta upp mig när han hade slutat jobba.

Vi åkte hem till honom och där fick jag en hel del idéer om hur jag skulle börja lektionen och hur en genomgång skulle gå till, jag fick även tips på uppgifter som man skulle kunna ha. Min första lektion kommer gå ut på att lära sig hur man använder Google och Wikipedia. Eleverna ska få ett papper med 30 frågor som de ska söka sig svaret till, och om de hinner klart det innan lektionen är slut ska jag även visa dem Blocket och Tradera vilket brukar vara en hit bland de äldre internetanvändarna.

Klockan 13:00 börjar jag idag, ska åka dit 12:30 för att kolla till lokalen och prata med personalen. Det kommer nog gå bra det här.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Trackbacks & Pingbacks:

  1. Min dag som cirkelledare | Ekke.se - 2009-09-29 @ 20:21

    […] i tidigare inlägg att jag hade fått jobb som cirkelledare, och nu har jag avslutat min första lektion. Tänkte berätta här hur det gick till och om det […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.